Andra mätningen 2012

I dag har vi genomfört mätning nummer två i Solrosföreningen. Själv missade jag tillställningen pga jobb. Det kommer att bli ett riktigt mellan år, för mig. Det började med att Sniglarna åt upp mina rosor, så det blev lite lättfusk för att kunna fortsätta tävlingen. Det mesta av tiden tar dock att försöka få kontakt med min usla internetleverantör. Har varit utan datamaskin i över en månad nu. Det blev lite halvfel att spöa min maskin när det var Procyons jävla skit som strulat hela tiden. Hade jag skött mitt jobb lika dåligt, så hade det blivit sparken för länge sedan. Nu orkar jag inte bry mig mer, utan fixar nog ett nytt genom Telia. Resultat av dagens mätning: Ronnie 3540mm, Brink 2870mm, Örjan 2820mm, Niklas 1830mm, Kalle 1770mm, Ludde 1720mm, A.Linder 1700mm, Ove 1580mm, Anders 1550mm, Tommy 1390mm, Stefan1200mm. Siste man Stefan skall ändå ha all heder, då ha gjorde ett utmärkt jobb med Sidewingen i Linköping.

Årsracet

Debuten gick inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi fick endast ihop ca 4 testvarv under kvalet. Vi gjorde ett nytt försök på Lördagmorgon, men tappade ganska omgående oljetrycket igen. Trots god experthjälp ifrån många själar så beslutade vi att kasta in handduken.Det kändes lite som att vara på Julbord med igensydd käft. Förutom brist på åkning så hade vi ändå en kalashelg med många trevliga möten. Träffade nonshine Thomas och köpte några tröjor. Classic Honda kom förbi och fotade.Alla var mycket trevliga och tyckte det var kul med nåt nytt. Jag är ganska säker på att Sidewingen blev en av dom mest fotade under hela helgen. Nu väntar rivning samt obdusering av Hondarovan, men först ska vi ner och bryta berg i en vecka. Ludde#57 

Nu är debuten nära

Under dagen har vi bytt olja,och dragit ny el till fläkten.  Vi gjorde även ett par provrundor på Solliden.Allt är packat, sillen inhandlad och god jäst dryck är med. Nu väntar vi bara på att Örjan skall Krossa klart. Vi håller tummarna för att Sidewingen ska hålla minst ett race i helgen. 
 

Man skall helga vilodagen

På Söndagen var det ganska skönt att bara slappa framför tvn med ett par kalla Budweiser. Dom sände Formula1, Nascar och MotoGP så dagen gick ganska fort. På den översta bilden har min käre kamrat Bill Ojala lyckats tjata till sig en kungakrona på lyxkrogen BurgerKing. Den undre är Bills hembyggda speedway Jawa i skala 1-4. Han har tillverkat allt utom kedja och tändstift. Ett helt otroligt jobb!! 

Sacramento Mile

Lördagmorgon åkte vi upp till Sacramento för att kolla in The Mile. Tävlingen är uppdelad i två klasser. Pro är 450cc stånkor och Expert är 750cc twins. Även denna tävling börjar med ett tidskval. Till skillnad från Lodi så hade man flera kvalomgångar på sid att sätta en tid. Vinnare i Pro klassen blev #25 Shayna Texter Honda CRF450. Det var andra gången i historien som en kvinna vinner ett AMA Race. Hon började med att vinna sitt kval och var helt ohotad i finalen,så hon var en mycket värdig vinnare. I Expert klassen var finalen en riktig rysare med 3 förare som hela tiden turades om att leda.Den som var först ur en sväng var bara trea i nästa.Så höll det på i 12 varv. Till slut vann #42 Bryan Smith Kawasaki före #1 Jake Johnson H-D och på tredje plats # 9 Jared Mees H-D.

Jared Mees

Jared Mees vann det obligatoriska tidskvalet som alla ca 300 förare fick köra. Av dom gick ca 50 vidare till själva tävlingen.

Fredagkväll

På Fredagkvällen åkte vi vidare mot ett Shorttrackrace på den anrika Lodi Cykle Bowl. Denna quarter mile är den näst äldsta(1954) flattrackbanan i USA. Det är bara PeoriaTT som är äldre. Banan är en stenhård så kallad "Bluegrove" med ett oerhört fäste.Sedan 2003 har man kört "The night before the mile"vilket har lockat stora startfält med alla dom bästa med. Cyklarna man kör är 450cc stånkor. Det är tight racing där ingen vill ge sig.

Fredag

På Fredagsmorgonen var vi på plats redan vid 8-snåret. Förutom MotoGP så deltog AMA Supersport, AMA Sportbike, AMA Superbike och FIM E-Power& TTX Championships. Längtan var stor efter att få se och höra en äkta MotoGP och jag blev inte besviken. Vilket ljud!!! Hondorna lät klart värst. Dom gör ett bra jobb som lyckas kontrollera dessa raketer. På bilden nedan är Nicky Hayden påväg ut för "Korkskruven" 

En liten tripp söderut till Monteray

På Torsdagmorgon åkte vi ner mot Monteray för att kolla in träningarna på Laguna Seca. Det var otroligt mycket folk så vi bestämde oss ganska omgående att skita i det inplanerade Söndagsracet. Vi var på "Riders for help" auktionen för att eventuellt ropa in nått fränt, men priserna blev bra nog på tok för höga. Jag tror att dom pengarna gör bra nytta dit dom kommer.Det fanns en hel del trevligt att se vid banan. Kenny Roberts gamla Flattrack monster Yamaha TZ750. Töntarna på OCC med någon ful skapelse.

Fred Mork

På Ondagkvällen åkte vi hem till Bills polare Fred Mork. Han har en hel del fina hojar att beskåda. Denna BSA Flattracker kördes av legenden Dick Mann. Nedan en replika av Jeff Smiths BSA byggd med hjälp av Jeff själv. Där står även 3 Huskvarnor, en Lito och en Monark. Sammanlagt har han över 50 hojar och det bästa är att han kör dom flesta.

Några dagar i Califonien

I Onsdags for vi ner till Alameda och kollade in Hangarfartyget USS Hornet. Fartyget var operativt från Augusti 1943 till Juni 1970 och var med vid Andra världskriget, Vietnam och vid hämtninen av dom första rymdkapslarna. Hon attackerades 59 gånger, men blev aldrig träffad.

RSS 2.0