Första snön är här

Nu när vinterns första snö kom var det dags att pilla lite på stelhäcken. Som vanligt blev inte förgasaren tömd vid senaste åkningen, så det obligatoriska gelatinet fanns på plats. Nåja!! Rengörning av förgasare samt lagning av bakhjulspunka är inte hela världen. Värre var att hojen lyckades välta av vagnen när bakhjulet demonterades. Lyckligtvis fanns Lazon på plats och kunde heroiskt rädda mig. Det var nära spik i kroppen igen.

Den gamle och barnen

Se så stora Vincent och William Koij har blivit. William drar till och med ner skjortan för att visa en begynnande skäggväxt på bröstet.Barnet i mitten är Nasare Sackrydsson.

Onsdag den 24/10 FN-dagen

Fan va tiden går. Tänka sig att det var 13 år sedan den senaste FN-missionen i Makedonien. Dagen har firats med en liten hojtur på Nornberget. Var bort och öste ur ekan och såg på det onormalt höga vattenståndet. Verkar som att Turbo-Hasse skall mosa på med strömtillverkningen i vinter. Nu bär aet av till Falun där 2x Koij firar 2-årsdag.    

Men de va då väl fan också!!!!

Igår fick jag äntligen se den sista finalmatchen mellan Poole och Swindon. Efter heat 6 dog både tv och datamaskin,så nu har jag fortfarande ingen aning om hur det har gått. Snacka om att vara en Sucker and Looser! 

SKITVÄDER!

Fan va sur jag blir. Nu är det tredje gången man blir blåst på den Engelska Speedwayfinalen. Dom borde fan bara få visa Vattenpolo ifrån det stora  Tedrickarlandet. 

Äntligen!!

Efter många års väntan har jag äntligen blivit lycklig ägare till en Bernard. Jag har inte en aning om vad den skall vara bra till, men fräänt ä rä! Nu återstår bara att göra upp det ekonomiska med Nikodemus. Vagnen tillverkades i väntan på att leverans skulle ske.

Folkrace

I Fredags hade vi turen att bli medbjudna av Gruvservice upp till Amsberg för lite folkrace. Det var jag och Peter som skulle försvara Tillredningens ära. Det gick lite sådär! Peter tog sig iallafall till en A-final där han slutade i sandlådan. Själv blev det en andraplats i B-finalen. Uselt kört, men fan så roligt. Överlägsen segrare var Jimmy, som fullsändigt spöade skiten ur oss andra.
 
 
 
 
 

I väntans tider

Nu när termometern visar minus nattetid, har det så smått börjats pilla på garagets stelhäckar. Lerhandlarn har hittat oljeläckaget och jag kollat med Plyhmen om innerslang. Det är bara Zacke som varit startklar i flera månader redan.

Tokig i Säter

Idag har jag varit i Säter på studiebesök. Det var inte på Sjukhuset utan hemma hos Gruvbyggare Johansson. Efter en kopp kaffe började turen nere i garaget. Rundbanecyklar och stationära motorer är det genomgånede temat. Jag håller på att köpa min första, (Niklas Bernard) men hos Johansson fanns det närmare tio stycken. Efter att garageturen var avklarad, så for vi iväg till det obligatoriska extragaraget. Där stod ytteligare Speedwaycyklar samt en fin Deutz V10, som suttit i en gammal Skrotare. Nu väntar jag ivrigt på en inbjudan för provstart någon gång i vinter. Det var mycket glädjande att se hur fin Peter Koijs gamla Stelhäck blivit. Nu gäller det att vi får till isen på Brunnsjön eller Holmsjön.  

Sidewingen hemma i grytet igen

Idag har Hondapuffran plockats ur och Be-Pe ramen flyttats ner i Isgaraget igen. Puffran skall med varm hand lämnas över till Gruvmekaniker Linder, som förhoppningsvis snart löst problemet med avsaknad av oljetryck. Vi har beslutat att flytta Batteri och även montera en Oljekylare för säkrare framfart tills det är dags igen.  

Kamrat Plyhmen 50 år

Idag har vi firat våran käre kamrat Plyhmen. Vi hade mycket trevligt eller som Jocke skulle ha sagt: -Jag är NJÖD!! Ett gott dagsverk gjordes av Dacken Benny,vid diskbänken. Bilden under visar en mycket skakad och lite rörd Jocke.

RSS 2.0