Ibland blir det inte som man tänkt sig

Istället för att vara ute med barnbarn och en systerson på en friluftsdag, ligger jag hemma i sängen och producerar enorma mängder snor. Söndagens utflykt till Karlskoga är också inställd pga det skick jag befinner mig i. Till råga på allt ringde Voita,min drevleverantör,och talade om att mitt så efterlängtade framdrev är ute på vift.
Nu tillbringar jag min vakna tid med att se på Hem till gården och Macgyver. Tur att Roadracingkvalet på Silverstone börjar om ett tag.
 

Småfix där hemma

Har trots en begynnande förkylning gjort ett litet ryck hemma. När jag skulle bädda rent upptäcker jag att någon har sytt igen dom två små hålen i överkant på mitt påslakan. När jag undersöker lite närmare ser jag att det är gjort redan från fabrik. Vilket jävla påfund! Det som tidigare gick lekande lätt, liknar nu en brottningsmatch mellan mig och täcket. Varför ska det ändras på sånt som redan fungerar utmärkt?
 

Stenläggning

Hjälpte Sprutar-Jimmy med en liten stenläggning vid Smeby kyrka idag. Det gäller att ligga lite bra till där. Man vet ju aldrig när det är dags att byta ut ettan mot det kyrkan har att erbjuda.
 

En bra dag

Idag har det varit en riktig kanondag. När vi kom hem ifrån Gisslarbo började jag genast angripa problemet med bakbromsarna. När jag fått dom att fungera på ett tillfredställande sätt, åkte vi till Säter för inköp av Lazons Trialknarr. Notera den kraftfulla ljuddämparen. Den har redan fått ett nytt hem inne hos våra grannar, muskelbyggarna, som ett nytt redskap att fläska till sina biceps med. Det borde bli kö vid denna.
  
Innan vi for hem hälsade vi på hemma hos garagepolaren Ljung och fick en snabb titt i hans gömmor. En trevlig samling stationära motorer, eller hur?
Nu saknas bara ett framdrev o kätting, sen är min Montesa klar för skogen.
Vill passa på att tacka HerrT för en suverän skitstolsrenovering. Jag bajsar som en kung nu. Det blir ett par LA som tack!
 

Spinnin Wheel

Var hem till nonshine-Thomas idag för att leta bromscylinder. Herrn själv rotade fram ett passande i en fyndlåda, så priset blev nästan löjligt. Nu har jag bakbroms på Montresan. Haha! Livet leker! 
 

Ledigvecka igen

 
Det har varit lite motgångar med Montesan.Felbeställt framdrev och en bromscylinder som lämnat in. För att undvika att fortsätta i vredesmod, tog jag ett par garagefria kvällar. Hittade denna Cota 349 med holk som dessutom är rätthängd. Kan vara något för mig kanske. Till veckan blir den nya friska tag.
 
 
 

Westlundare

Professorn har köpt tillbaks två tidiga Westlundare ifrån ägare som tydligen har tröttnat på sina fordon. Han lyckades snickra ihop 40 stycken innan han gav upp. Nu ska den ena fixas till och säljas vidare till nordligaste Sverige.  Kul att dom sprider sig.
 
 

Besök i vänorten .Möklinta

För att stilla våran nyfikenhet angående Möklintas nybyggda sidovagn, beslutades att ett studiebesök var i sin plats. Laverda-Kalle, trodde jag var ett Hedemoraitiskt påfund men det visade sig att Möklinta har en också. Nu är det ju inte vilken Kalle som helst utan The man, the myth the consept. Fin blir den och med 180 gradersvev kommer ju dom rätta italienska tonerna också.
 

Kräftfiske och Mumintroll

Nu har jag fått klarhet i varför jag är en så usel och ointresserad fiskare. Min mor hade tagit med sig en fryst Öring som bete i burarna. När vi skulle beta visar det sig att hon har tagit med drömtårta istället för Öring. Undrar om Kräftor gillar bakverk? Hur som helst sitter dom på bryggan och metar för fulla muggar i hopp om att slippa offra drömtårtan.
 
Pratade med Lundgren idag. Dom är kvar på Åland än. Skönt att han inte bryter på finska iallafall. Jag vägrar att jobba med nått jävla Mumintroll.

Stenläggning

Tog lite semester ifrån Montresan idag. Gick istället ner till Herr T,  som ville ha hjälp med att lägga om lite sten. Efter en kvart börjar det  att vräkregna så vi fick lov att gå upp på altanen o dricka Grolsch. Det är också kul! Till slut blev vi ändå klara.
 

Montesapyssel

Idag har det pysslats Montesa merparten av dagen. Det enda som jag gått bet på är dom båda dreven. I övrigt så har bakskärmen plastats ihop, bakhjulslagern bytta, bytt belägg och luftat bakbromsen. I morgon ska ljuddämparen svetsas samt att jakten på nya drev kommer att fortsätta. 
 

Montesa 309 Trial

Allt sedan min syster blev fordervärd till Monarken, har det varit en olustig känsla i mitt bås nere i Isgaraget. När man obehindrat kan gå i båset saknas all form av hemtrevnad. Jag har sedan Årsracet i Linköping varit lite
 
sugen på en Trialhoj. Efter att ha kollat på Blocket ett par dagar, hittades ett passande objekt. Det är en del att göra på den men jag hoppas att det snart ska vara klart.
I övrigt kan jag meddela Lazon att Krokodilerna i Närkes Kil endast var två till antalet. Jag vet inte vad som har hänt med dom övriga. Kanske har dom tvingat söka nytt revir eller så har platsen hemsökts av tandlösa Träskjägare ifrån den Amerikanska södern.

Uträtatade frågetecken

Jag har länge undrat vad texten på Gruvbyggare Johanssons buss betyder, men inte velat fråga.Men under Linköpingshelgen fick jag klarhet i just denna livets svåra fråga. B.U.F.F Racing står för: Big, Ugly,Fat, Fucker Racing. Jag undrar om han har klurat ut det själv eller om det är Pickolina 
som har varit lite fyndig? 
 

Fart på Hondan

Nu har äntligen Hondan fått både ny fram och bakslang. Bakdäcket satt som berg, så ett tag var jag inne på att åka till jobbet och hämta dynamit. Som tur var dök Lazon upp i rätt tid och vi kunde med gemensamma krafter få av däcket. Provturen ställdes in på grund av det myckna regnandet.
 

MC porr

Paton 500 gp. En mycket porrig knarr!

Nonshine

Så här glad var Nonshine-Thomas efter stabil körning och vinst i Lörd

Mera Trial

Peter i den avslutande sektionen under söndagen. Hur gick det då? Klassvinst såklart!!! Kan det vara Teamchefens förtjänst?

Classic trial

Peter påväg ut för en träningsrunda på sin Honda 250. Även Pappa Sune är på G med sin Triumph 200cc och egenhändigt byggd ram. Notera Sunes snygga hjälm.
 
 
  

Middag


Fredagkväll och Möklintagänget bjuder på Älgstek,potatis och kantarellsås. Jävligt gott! ! Det är inte helt fel att ha en vänort som Möklinta. 
  

Team sidewing

Nu är på på plats nere på Sviesta. Teamet består i år av Fransyskan med balustrad, en  Triumph o en Honda classictrial. Peter o Sune ska åka medans jag är lätt berusad Teamchef.
 

RSS 2.0