Stora Norn

En sånn dag det varit! Vi for upp till stugan för den obligatoriska fågelmatningen. Jag och min mor har varit upp varje ledigvecka och fyllt på alla stugor. Har dom haft lite föda denna vinter, så är det fan inte mitt fel iallafall.I härligt solsken grillades det korv och dracks kaffe ute på isen. Oscar o Elsa var med och pimplade lite. Man blir lätt sugen på en skoter dagar som denna. Får nog ta ett snack med Sätermannen. Det är skönt att se att man inte absolut måste ha en ismoppe för att det skall vara trevligt på isen.

Nyrenoverad

Nu är Ismoppen i åkbart skick igen. Nyrenoverad gaffel, ny olja i växellådan och lite annat smått o gott. Tänk vilket flyt det kan vara i skruvningarna ibland. Det måste bero på att det spelades Turbonegro på hög volym under hela dagen. Nu blir det åkning till helgen igen... Trevligt!!

Service på Ismoppen

Det blev lite jobb efter åkningen i Söndags. Min gaffel packade ihop totalt, så det var bara att riva. Dom gamla packboxarna är nu bortmonterade och nya beställda. Måste bli klar tills nästa vecka, då det blir lite åkning igen. Svårast blir dock att försöka få hem Lerhandlarn ifrån huvudstaden. Jag tror att hela "Tattarbyn" skulle braka ihop om det inte vore för alla Dalmasar som är där på jobb i veckorna.

Ny kamera igen

Så var det åter arbetsvecka igen då. Känns bara bra,för det är fan då man vilar upp sig lite.
I Fredags var det Whiskyprovning igen. Tråkigt nog så lämnade den skära kameran in vid ett tidigt skede av kvällen. Nu provar jag en svart få se om den håller. Jag börjar få en hel del laddare över, så om någon är intresserad är det bara att höra av sig.
I Lördags var det SM-final på Smedarnas arena. Det var åter en bra tävling där grabbarna Olsen och Ledström gjorde bra ifrån sig. Den sistnämnde lyckades ta sig till en B-final, vilket är otroligt bra gjort. Bäst minns man heat 16 där Stefan Svensson o Robert Henderson satt ihop i 4 varv. En helt underbar uppvisning av dom båda. Kul att Stefan tog ett guld till.
Söndagen tillbringades på Brunnsjöns is. Jag o Lerhandlarn var ute och luftade Ismopparna lite. Tänk att det tar en halv dag för att få rulla dom där få varven. Det skall lyftas,bäras,värmas och släpas. Konstigt att det fortfarande är så roligt.

Sätermannen Puch(ar) på

Har åter tillbringat några timmar nere i vårat Gubbdagis. Sätermannen gasar på med sitt bygge, mest bestående av lättningshål.Nej nu hinner jag inte skriva nått mer. Jag tänkte dra söderut för att slå Farmen-Paul på käften.

Söndagsfylla-Ludde 1-0

Vid gårdagens samkväm på Krogen beslutades att vi skulle gå till Isgaraget för uppstart av trevliga motorer. Min Bernard startade lika fint som vanligt. Värre var det med min Ismoppe. Den startade men gick som en påse skit. Vi slog våra spritbedövade hjärnor ihop och provade allt, men hon ville fortfarande inte gå riktigt. Vi fick med rinnande ögon ge oss när sikten i garaget endast var ett par meter.
Under dagen har jag bytt ut lite elbablar och bytt filter. Då känndes en bekant lukt som absolut inte skall kännas vid en Metanolmotor. Jag hade naturligtvis i mitt druckna tillstånd tankat bensin. Så efter rengörning av Förgasare gick hon så fint så. Så nu är man åter besegrad av Spritjävulen.

Strömsholmskanal

Nu börjar alla bitar falla på plats inför sommarens båttur på Strömsholmskanal. Tanken är att vi skall starta i Barken och ta oss till Södertälje för en snabb kopp kaffe hos Dr Brinkman och Örnen. På bilden en mycket sammanbiten Skeppare Westlund med sin underlägsne matros.

Ledigvecka

Igår kördes den fjärde deltävlingen i årets Isracing VM. Det blev en ny segerherre i form av Dimitri Koltakov ifrån Ufa. Tråkigt nog så tycks ingenting fungera för Robert Henderson för tillfället. Stefan Svensson gör helt klart vad man kan begära av honom. Vi hoppas på ett trendbrott nu när tävlingarna kommer till Holland.
Jag och ett härke bestående av Gruvfolk var ute på lokal igår. Det är så härligt att få börja ledigveckan med ett lätt bakrus. Beställde in en mystisk drink som jag behöver hjälp att artbestämma. Kort och gott! Gissa drinken. Första rätta svar vinner en Biltemakatalog ifrån 2003.
 

Nothing to report

 Var ner en snabbis till Isgaraget efter jobbet idag. Den rätta lusten infann sig aldrig, så det blev inget gjort. Beundrade Bullmans VW-puffra ett tag och såg vart Honda hade hämtat sin inspiration till Goldwingen. Det enda vettiga som blev gjort var en koll i Biltemakatalogen. Det är ju som så att alla byggen av rang skall ha produkter ifrån denna eminenta affär.

Vinterprojektet är påsadlat

Efter lång väntan fick jag idag hämta den efterlängtade sadeln. Det visade sig att den legat nere på Ica i över en vecka utan att jag fått någon avisering. Tur att jag inte var allt för stöddig när jag skulle tala reson med säljaren igår. Det var nära att han fick ut för allt. Nu är den inprovad och monterad på knarren så jag kan köra vidare med bygget. Nu börjar det rätta stuket komma fram, tycker jag.
Kvällens bloggfråga här på den Skära sidan: Hur många MY har Krusbärs gräsmatta vuxit sedan han så ödmjukt mästrade Matte i Bygglov? Rätt svar ger 22 minuters torrburkning på Sidewingen.

Icespeedway gladiators 2013

Då var första tävlingen i årets Isracing VM avklarad. Det har körts 2 race på dräparbanan i Krasnogorsk, som vanligtvis huserar Bandylaget Zorky i utkanten av Moskva. I race 1 ser det ut som att dom båda Svenskarna presterat helt ok. Idag har Henderson störts av krångel med Jawapuffran. Det är som vanligt helt omöjligt att bara se ett heatschema och få nån större klarhet om hur alla har åkt. Hoppas att båda Svenskarna kan öka lite till nästa helg i Toljatti.  

Plyhmens nya Isracingspik

Hälsade på hemma hos Plyhm idag. Fick där se anledningen till Jockes sparsamma isåkande i vinter. Han utvecklar en ny sorts spik som han hoppas mycket på. Jag tror dock att undertecknad och Lerhandlarn har ett tufft jobb att få genom däcken vid besiktningen. Undrar om det ens finns så stora tolkar?
 

RSS 2.0