Storfiskare?

Morsan o Simon lägger ut nät i spöregnet. Då är jag hellre en kass fiskare och läser en bok på verandan istället. 
 

Båtlåt

Idag har jag och Lill - Ludde kört tre olika båtar på Stora Norn. Morfar var klart bättre på att köra båt än bada o fiska. Lilla båten körde han själv eller är det Papi Raul som kör? 
 

Marc Marquez

En liten tröst i bedrövelsen var att igår få se Roadracingen på Laguna Seca. Jävlar när Marquez passerar Rossi i Korkskruven. Vilken förare!!
Snyggt att doppa armbågarna när det svänger.

Jävla skit!

Efter den första motgången stod fler på kö och väntade. Först blev Pentan utan kylning pga en banjo helt otippat gått av. Detta löstes med hjälp av handpumpen ombord. Strax innan bryggan i Backa tappade vi oljetryck och ett oroväckande slammer hördes. Nu tvingas vi ställa in årets kanaltur. Ingen Roadracing o ingen kanal denna sommar. Nu är gråten nära!
 

Första motgången

Då var första skruvningen avklarad. Förgasaren började flöda. Inte så konstigt med tanke på att det är två vackra sjömän ombord. 
 

Provtur

Efter en tung helg i Säter är det skönt att få komma ut på Dalälven och mysa lite. Professor Westlund och jag är ute och testar jäntan ( Håfran af Grådö) som skall ta oss på en kanaltur. 
 

Osämja

Lazon kom förbi. Han är sur för att vi skändar Miss-Piggys lillasyrra.

Grillning

Nu har vi börjat elda gris.
 

Gruvbyggare Johnsson

Picken redo med sin ståped modell stor.
 

Moppecrusing

Syrran luftar min Monark bastard.
 

Nostalgidagarna i Säter

Nu är det igång i Säter. Värd för tillställningen är Borraren Prins John.
 

Fasadnytt

 
Hamnade på gamla Heden ikväll. Där på uteserveringen fick vi se nått mycket märkligt. Den så omtalade fasaden på Redhes hus har fått en liten ansiktslyftning. Jag som trodde att puts köptes på säck och inte i fasta skivor som sedan spikas upp. Men det är klart! Allt är ju kommunens fel som låter alla kamikazeduvor, som väljer att avsluta sitt liv i Redhes stuprör, få leva.

Norn

Idag är Lill-Ludde med uppe vid stugan i Norn. Han tycker att morfar är helt kass på att fiska och en riktig badkruka. Jävla unge!!
 

Fiasko i Lag-VM

Ikväll har Sverige visat att vi inte längre är en stor Speedwaynation. Visst var det många skador, men att se tex Jonas Davidsson puttra runt och vara skiträdd var rent pinsamt. Peter Ljung är ende Svensk som får godkännt ikväll. Dennis ska vara med, men han hade ingen lyckad afton. Davidsson och Nermark har inget att tillföra. Bättre att satsa på någon yngre som hur det än går skaffar sig nyttig rutin. Att sedan Bosse W fipplade bort Sveriges Jokerchans gör inget. Jokerregeln är ett stort jävla skämt! Jag vet bara Speedway som har en sådan fånig och orättvis regel. Skulle vara otänkbart i andra idrotter.

Speeeeedväj i Brovallen

Kollade årets första speedwaymatch nere i Brovallen. Jag kan inte låta bli att gilla denna serie lite bättre än elitserien. Nu blev det ju en krash i andra heatet som skulle prägla resten av matchen. Jag gillar att se unga Svenska förare utvecklas istället för en  massa Polska bärplockare i en för låg serie. Nu blev det spännande ända  till sluet, men handen på hjärtat så var Rospiggarna det vassare laget. Tycker att Antonio skulle uträtta mer dock. En glädjande syn var att Antonio var först ut till alla krasher. Sådana tag gillar jag hos en lagkapten.
 

Massakern i Srebrenica

Idag är det 18 år sedan Bosnienserbiska styrkor inledde ett anfall mot den FN-skyddade enklaven Srebrenica. Sammanlagt beräknas omkring 8000 Bosniaker (Bosnienmuslimer), huvudsakligen män och pojkar, ha dödats under ledning av General Ratko Mladic. På senare tid har internationell domstol slagit fast att Srebrenicamassakern utgör ett folkmord.
A-coy, Holländarna som vaktade staden, har fått utstå mycket skit för att man inte förhindrade det hela. Totalt underlägsna i både soldater och eldkraft var det ingen större ide att ens försöka. Dom hade flera dagar innan begärt "Close air support" utan att få något gehör för detta. Jag är rädd att Srebrenicas öde togs på mycket hög politisk nivå.
Vi i dom Svenska FN-trupperna hade vid den tiden fått våran "Freedom of movement" nedskuren till nästan noll. Anledningen till det kom sig av flera saker. Bosniakerna var bättre rustade än vid krigets början. Man hade vunnit tillbaks en betydande mängd land och ville inte ha FN snokande i allt som hände.
Frustrationen var mycket påtaglig då vi alla verkligen ville göra skillnad. Jag tror att Herrarna Milosevic,Karadzic och Mladic hade tänkt ett par gånger till om FN verkligen satt hårt mot hårt.Nu svek vi invånarna i Srebrenica men kännde oss samtidigt jävligt svikna ifrån alla håll och kanter.
Dom flyktingar som tilläts komma ut ifrån staden kördes med buss till Tuzla air base, där vi tog hand om dom. Nästan 1000 tält sattes upp under det första dygnet. Där fick vi på nära håll uppleva resultatet av när vi människor är som jävligast mot varandra.
 

Kalas

Igår fyllde lilla Elsa 7 år. Mitt i kalaset fick hon abstinens och fick dra ett par varv med sin fyrhjuling. Det är bra! 
 

Barhäng

Under kvällen tog jag en liten cykeltur med Lill-Ludde. Eftersom att hans sadel behövde justeras, styrde vi mot Isgaraget. När allt var klart så smög vi oss mot Baren där Ludde tog en glass och morfar en bärs?
 

Ett nytt litet boktips

Jag räknar kallt med flera regndagar under sommaren,så här kommer nästa boktips. Roffes Livs av Olle Johansson. Nu bör man i ärlighetens namn komma från Hedemora för att uppskatta boken. Den beskriver bland annat gamla orginal som: Fyll-Nisse, Färjar-Börje och Runk-Sixten.
 

RSS 2.0