Hedemorahingsten

 
Som Hedemorabo passerar man ryttaren i Gussarvsrondellen minst ett par gånger per dag. Jag kan inte låta bli att tycka att den såg roligare ut förr, med en rejäl stramalj hängande under magen.

Boktips

 
Lägger in ett boktips för eventuella regndagar i sommar. En man som heter Ove av Fredrik Backman. Skitrolig bok!

Sjösäkerhet

9 av 10 som drunknar har druckit alkohol samt saknar flytväst. Jag är rätt så övertygad om att påståendet stämmer. Tack för en bra kväll Aron.
 

Mettävling på Åland

Tänk att  det fortfarande finns en frison för oss karlar. Den årliga fisketävlingen på Åland var som vanligt en totalt fittfri tillställning av högsta rang. Bra jobbat! pojkar.
 

Midsommar

Har varit i Grycken och haft lite båtfix åt min moster. Batterier, solfångare och en elmotor har kommit på plats. Nu kommer förhoppningsvis Bryggbåten glida fram helt utan störningar i sommar. Nu bär det iväg upp till Norn för ett stillsamt firande av att det vänder och går mot mörkare tider. Trevlig Midsommar! 
 

Städning igen

Dags att damma av foten på TV:n? Skulle inte tro det!
 

Sidwingen

Idag har vi gjort ett litet försök med sidewingen. Stefan var med och vi provade att dra runt rovan för hand. Den är lika stum som man själv var under Högstadiets musiklektioner. Vi får nog ta ett snack med Johan i Horndal om vårat lilla bekymmer. 
 

Ersättaren

Idag hittade jag på en ersättare för sidewingen. En  Fjärrlastare med avmonterad skopa borde hålla, till och med åt mig o Örjan. Skulle det regna i Linköping kan vi ju alltid sitta kvar i depån och köra på Automation. Nu undrar jag om den går in i klass 8D?
 

Varför blir det alltid så här?

Fredagen den 14/6 började så kalasbra som alla kalasbra dagar gör. Efter ett gott samarbete kunde hela mitt skift komma upp ur gruvhålet i mycket god tid för den obligatoriska lögningen. Väl hemma kastade jag in ryggan och drog vidare mot den enda mack i Hedemora som har ett par motorprylar. 20 liter soppa tankades och en korv med bröd var man lätt värd, en dag som denna. Det är nu som livet tar en kraftfull vändning och allt tycks gå åt helvete. Snubben i kassan grillade mitt bröd så jag tror att det var den synen Dan Andersson såg när han skrev sina Kolardikter. När korvbrödet kolat en stund, undrade den lätt generade grabben om jag ville ha ett nytt. På grund av min tidsbrist fick jag lov att tacka nej till detta. Väl nere i i Sätrabrunn, startade sidewingen på ett kick. Vi rullade ut och efter endast 3 varv tvärnyper Hondarovan. Å sicket elände!! Som Peps Persson sjöng.
 
  

Liv i Tysken

 
Nu är sidewingen lastad inför årspremiären i Sätrabrunn på Fredag. Jag har pysslat lite med kåpan på släpvagnen, så att lastning nu är möjligt. När Örjan o jag var i garaget för att packa nödvändig utrustning, passade vi på att prova Tysken igen. Tänka sig! Den startade! Nu var det inte under någon längre tid, men det fanns lite liv iallafall. Nu återstår bara att träna upp kickbenet lite snabbt här i sommar.
Hittade på en bild ifrån den senate Whiskeyprovningen med HMS. Dom olika smakupplevelserna var: Glenkinchie, Ragganmore, Dalwhinnie, Oban, Talisker och Lagavulin.

Älgpasset

Idag hörde Gruvbyggare Johansson av sig o ville till Isgaraget för att hämta sin avgaskrök. Det ska tydligen skruvas Backracer den närmaste framtiden.  Väl i Garaget fick vi se att Sätermannen pimpat sin 500:a. Guldfärgad tank nylackad cuts. Älgpasset såg riktigt porrig ut i det välfyllda båset. 
 

Matlagning

Mitt i matlagningen lyckades jag fippla med mobilen och lägga in en bild. Mycket nöjd med mig själv hör jag oroväckande ljud i från köket.  Nu är jag kung på att bränna fast Makaroner. Måste hämta vinkelslipen för att få fason på kastrullen igen.

Nya tider

Skriver nu mitt första inlägg via mobilen. Det lär dröja innan jag lyckas lägga in bilder också. Denna maskin kommer att bli min död. 

Här går budskapet fram

Igår kväll var jag ute i Nornskogarna på en biltur. Efter ett tag passerades en fastighet med denna härliga skylt. Vore jag en bandit som tyckte mig ha rätt till annans egendom, skulle jag fundera en gång till innan jag bröt mig in just här.

En dryg jävla Tysk!

Var ner och gjorde ett försök med Tysken ikväll. Det gick sådär! Jag kickade till åkte på ett kraftfullt "Klevknä". Det hela gick så långt att jag tvingade upp min date för att göra ett försök, men även hon gick bet.Just nu känns det som att skite borde avyttras och bli ägare till en städfirma istället.En som inte tar åt sig dammtorkning såklart.

Veckans städtips!

Har tagit tag i förfallet i den lilla lyan idag. Dammsugning o skurning blir nära på roligt om man samtidigt spelar Turbonegro på hög volym. Sitter i soffan och beskådar mitt verk. Om man kisar lite lagom, så syns det inte hur jävla dammig min TV är. Men, dammtorkning har aldrig ingått i min städning tidigare och den kommer inte att göra det idag heller. Denna lilla detalj gör man bäst i att lägga ut på entrepenard så att villig företagare får chansen att tjärna en hacka.

RSS 2.0