Peter Koij

Idag är det två år sedan den tragiska olyckan i Västerås. Det känns fortfarande overkligt.
 
 Jag saknar dig Peter.

Nya besök

Långfredagen visade sig bli en besöksdag av rang. Fick ett samtal ifrån Gruvbyggare Johansson som hade gjort framsteg på sin blivande Backracer. Det var bara att hoppa in i den franska och styra kosan mot Säter. Efter kaffedrickning med Picken o Pickolina var det dags att knalla ner i garaget för en första glimt av nybygget. Tänk va man kan skapa av lite Isprylar ifrån Zacke samt några överblivna Speewayprylar som bara ligger och samlar damm på hyllorna. Ska bli kul att se den uppför Olshyttebacken.

Ett besök till vänorten Möklinta

Idag har vi (Jag o Lazon) gjort ett besök i Möklinta. Vi måste ju kolla hur flitiga våra kamrater Kalle o Gurra varit i vinter. Kalles sivagn väntar fortfarande på den förlagda Laverdapuffran.Det blir nog att ta med en spårhund som förhoppningsvis kommer att sniffa upp ett spår. I övrigt var det mesta tillverkat och väntar på att monteras. Gurra var i full färd med sin nya 350:a.  Det kommer bli ett trevligt bygge bestående av SOH-ram och en Royal Enfieldpuffra, hemgjorda alumineumskärmar mm.

Ståped i Bullmans bås

Min käre Gruvkollega till lika garagekamrat, Bullman, har idag blivit med Ståped. Han har själv dock ingen aning om det än, men så ser det ut.
   

Sidewingen

Nu är 2013 års nyheter färdigmonterade på Wingen. Slangarna är säkrade med både looktight och najtråd. Som allt annat på denna sivagn så blev det extremt trångt för att få plats med allt. Jag ska nog lägga i ett skohorn i verktygslådan inför sommarens åkning. Håller tummarna för att inga otrevliga läckage skall uppstå nu.
Vårat månadsmöte har blivit framflyttat en dag till Måndag 1/4 kl. 17.00. Anledningen till detta torde vara att en yngling ifrån Mellanöstern spikats upp på ett träkors, för en tid sedan.
 

Dom Ryska iskrigarna

Jag undrar hur vi i väst skall kunna närma oss dom ganska så överlägsna Ryssarna. Det är helt otroligt att det år efter år dyker upp nya förmågor som åker fort och så rätt, redan från början. Jag hoppas mycket på dom fyra Svenska ungtupparna som åker just nu. Men, det är fortfarande ett jättekliv att ta för att närma sig toppen. Kanske Harald Simon fattat vad som krävs för att komma dit. Tävla för ett Ryskt lag hela vintern.
Bilden under visar Daniil Golosheykins Ismoppe efter krashen i Sandviken. Den ser lite trött ut!

Sjukdom

Har legat nerbäddad med feber ett par dagar. Fan va tråkigt det är. Nu riktigt längtar jag ner i gruvhålet å få mosa lite.
Var under kvällen ner i Garaget o kollade läget. Örjan var i full färd med att pressa kopplingar på våra nya oljeslangar. I övrigt var det som vanligt en Torsdagkväll. Trevlig stämning och en välbesökt Bar.
Lägger in en bild på kamraten Zackes sivagnsprojekt. Han har en lång och snårig väg att vandra. Men, som de vise säger: Det är inte målet utan resan som är det viktiga. Då slår det mig att jag har nog rest utav helvete med allt som jag gjort.  
 

Vinterns sista tävling.....för mig.

Nyss hemkommen ifrån Sandviken. Tävlingen var som vanligt intensiv och innehöll ett par riktigt otäcka crasher. Med Kojjens olycka i färskt minne mår man bara illa när man ser dessa vurpor. Som tur är så räcker det med lite korsstygn i Tjeckens ben. Segrade gjorde Andrej Shishegov(Sterlitamak) tvåa P-A och trea Figge. Bra jobbat!

Don't mess with the Pig

Har varit i garaget en sväng och äntligen fått klar bakbromsen på mitt vinterprojekt. Vidare har ett gashandtag, med rätt stuk, inhandlats av garagepolaren Lazon.
Örjan dök upp och kunde inte låta bli att gränsla Miss-Piggy som bara stod där och såg inbjudande ut. Det skulle vara roligt att någon gång få träffa Lazons färganalytiker och se vad som är fel på den samme.

Assen 2013

Det har varit ganska lugnt på bloggen ett tag. Jag och några liknande varelser har varit på den årliga Isracingresan till Assen. Den var allt annat än lugn. Det tar på en snart 44-årig gosse att vara ute på sådant. Tävlingarna var bra och höjdaren var Fredagsracet, där våra lovande juniorer slutade etta,fyra och femma. Mycket roligt!! Helgen kan inte beskrivas bättre än detta kort på Herr T. Ingen kan väl undgå att se skicket på resans deltagare då?

Jobbarvecka

Idag putsade vi till rekordet i handbultning. 260 bult!! Så jävla skönt att ha turen att få jobba med en likasinnad med lite driv i koppen och ett tjockt pannben.Tack för idag Lundgren!!

VM-GULD!!!

 
Idag har Johan Olsson en given plats här på den Skära. Vilket underbart lopp och bäst av allt: Han fick igen truten på den stöddiga säldödaren Petter.

Eriknäsbo

Nyss hemkommen ifrån Isracing i Bollnäs. Tanken var att jag skulle med Figge o Zacke och bara kolla racet. Nu hade dock Jämtarna lite ont om mekar i depån, så jag ställde gärna upp. Med den fina ordning P-A har på sina Ismoppar, bestod arbetet endast av tankning o starthjälp. Jämtarna vann ganska programenligt och det ska man bara göra med P-A,Johan o Figge i laget. Lillbrorsan Henderson var tillfällig Finne och åkte friskt. Nu blev det lite väl friskt,då han hade två vurpor på P-A's hoj. Hoppas han lägger av med sommarsladdandet och satsar helhjärtat på Isracing istället.

RSS 2.0