Tyska sivagnar o gökur

Den blå sivagnen har stått helt orörd en längre tid så ikväll var det dags att ge den lite kärlek. Efter en hel del kickande hittades ett kasst tändstift, så nya införskaffades på OK. Den macken har endast två olika sorters senap till korven, men i gengälld saluför dom fortfarande prylar man kan ha nytta av i en motor.
Efter en stund dök Lazon upp för att leka Gökursmekaniker. Det visade sig att hänga i fler och tyngre vikter i kedjorna, inte var helt rätt åtgärd i ett krånglane Gökur.

Dynamit-Harry

Nu är det full sprutt på Sidewingen igen. Den nya soppapumpen gjorde susen. När allt satt på plats igen så tog vi det obligatoriska varvet på Solliden Raceway.
Idag dök sprängkortet upp med posten. Känns helt ok att äntligen få göra det jag redan gjort i över två år.
 

Ny Jobbvecka i antågande

Efter en skön helg är jag laddad inför kommande jobbvecka. I Lördags blev det en tur ner till Kärrgruvan för att kolla på Mopperacet, som gick av stapeln på det lokala flygfältet. Det var riktigt roligt att se och höra alla Moppar. En del varvade i klass med en Vinkelslip. Om själva racet var roligt, så var det inte sämre att kolla runt på det nedlagda gruvområdet. Nu blev det inte allt för mycket kikande mest pga att damsällskapet inte delade mitt intresse för gruvhål. Ytterst märkligt!!
  

Stiltje på bloggen, men inte i livet.

Det har varit rätt så tvärdött här på den rosa, en längre tid. Livet i övrigt har varit allt annat än lugnt. Jag har hunnit med en ny Whiskeyprovning med HMS. Ställt ut diverse olika motorer på Hedemoramarknad. Gått en 5-dagars sprängkurs nere i Nora(Gyttorp), och en jävla massa annat också. Vi fick lite problem med Sidewingen under marknadshelgen. När allt var klart så vägrade hon att starta. Det blev att åka skämmsnöre till sommarbostaden på Rock&Roll Avenue. Det verkar som att soppapumpen blivit trött o tagit sin Mats ur skolan.
Under dagen har en ny införskaffats ifrån Biltema, så Wingen ska nog snart gå igen.
Träffade lilla Ludde på puben idag.Han var där och åt lite korv o pommes.
Nej, nu ska jag få lite nytta av Herr T:s fina present!
  

Ånnaboda

Dagens Backtävling blev en långdragen historia. Man provar ett nytt upplägg i år. Ett träningsåk, tidsträning samt tre finalåk där det delas ut poäng i alla tre. Största anledningen till att det drog ut på tiden, var ett helt koppel tråkiga Crosskartar som var med.På grund av ett idogt regnande gav jag upp efter två åk för Mc-klasserna.
Min gamla pilot, Micke, har en härlig Hayabuzapuffra i ramen nuförtiden. Det är en skön sång i dessa.Det såg bra ut från sidan, men som så många gånger tidigare tyckte klockan nått helt annat. Hur som helst var det roligt att se lite Backrace igen.
  Wedegård/Nord påväg upp i sitt andra race.

Sidewingen

Nu är äntligen "Wingen" provkörd på Sollidens Racerbana. Täta ett litet lätt oljeläckage och däckpumpning var dom enda åtgärder som behövdes. Fan va bra det känns!
Nu bär det av mot Örebro för att träffa en kull barnbarn och Back SM i Ånnaboda.

Ståpedtur i kvällsolen

Kunde inte motstå en liten Ståpedtur på kvällskvisten. Efter avslutad tur träffade jag Professor Westlund i Garaget. Han hade efter genomförd besiktning åter monterat sivagnen på moppen. Kunde inte motstå en liten provtur när tillfälle gavs. Lite framhjulsfladder annars gick den fint.

Nystädat

Nu är garaget i bättre skick än när vi kom dit. Ska bli kul och se om det duger åt alla.

Chilikväll i Garaget

I går hade vi det obligatoriska "kliva av skiftet partyt" nere i Isgaraget. Bullman hade fixat ihop en mycket stark men god Chili och Emma stod för efterrätt samt shots. Vid 23-tiden var jag nöjd och ville hem till sängen medans dom övriga höll ut längre. Det blev en mycket skötsam kväll. Inga tomglas slängda utanför och all start av roliga motorer skedde i svetsbåset med öppet fönster.
Snackade med Backåkaren Micke igår. Han har flyttat upp till Örebro helt nyligen. Jag börjar känna ett visst sug att få burka lite Backhoj igen.
Nej, nu ska jag köra tomglas. Det hade tydligen varit fler partyn än vårat i helgen.
 
 
 
 
 
 

Röda o vita rosen

Det är nog en lek dom flesta deltagit i. Lite lika är det med politiken. Ett jävla spel där det gäller att sko sig själv. Att sko sig själv är nog det enda vettiga. Man är sin egen lyckas smed,heter det. Är inte det samma sak??
Nå väl! Har efter avklarat verk(flyttat en cross sivagn) kommit hem ifrån Garaget. Många intressanta diskutioner och några kalla senare, förundras jag av en sak. Vi kan ju, hur olika vi än tycker, enas i att vi lever i världens bästa land. Det handlar nog bara om demokrati och lite accepstans.
Veckans outfit! Brandgul hjälm med lampa, hörselskydd och skyddsglasögon. Inte att förglömma den otroligt viktiga hakremmen som räddat många liv.
En skitig t-shirt.
Gruvbälte med vidhängande Morakniv och Hajnyckel.
Ett par sunkiga arbetsbrallor som från början var blå.
Fotriktig gummistövel med trampskydd o tåhätta.
Det borde vara lättraggat nu! 

RSS 2.0