Länge leve tysken

Ikväll fick vi äntligen liv i tysken igen. Det räckte att justera om kicken för att få det rätta momentet. Vi fick även ta isär och lufta bromsoket bak. Se så nöjd Örjan är, tätt omgiven av 2-takts rök.
 

Dränering 3

Nu är det klart. Vi avsutade med att byta vattenledningen in i huset. Som vanligt låg det djupt ute vid ventilen. Nu ska det bli gott med ett par Guinness!
 

Dränering 2

Nu är jag äntligen på väg uppåt med dräneringen. Har bara 30 meter list att sätta samt lite dagvattenrör att dra. Nu är jag inte alls lika väderberoende längre.
 

Allt flyter

Det flyter på i dubbel bemärkelse med min husdränering. Alla moment går över förväntan och schaktbotten är vattenfylld. Vi tar nya tag i morrn.

Dränering

Har haft semester ifrån gruvhålet idag. Vad passer väl bättre än att hjälpa en kamrat med en husdränering då?
Fick hjälp av Leifson med minigrävaren.
Som vanligt blev det en del handgrävning där vi inte kom åt riktigt. Jag tror fan inte att jag har dränerat om en enda kåk utan minst en altan. Finns det hus utan altan över huvudtaget? Hoppas nu bara att schakten inte "kalvar".
Jag har ingen lust att handgräva mer än nödvändigt.
 
 
 

Isgaraget

Nu är äntligen Hondapuffran urplockad. Nästa steg är att frakta den till Horndal för obdusering hos den lokale Hondagurun. Nu står tysken på tur att få lite uppmärksamhet.
 

Facebook

 
 
Det är bara att blotta strupen, krypa till korset, ja va fan som helst. Det var inte så dumt med facebook i allafall!!! Så där ja, nu är det sagt!
Förra veckan skickade Johan Kujala lite bilder ifrån VM-äventyret i Ryssland med Peter Koij. Många härliga minnen kommer därifrån.
Idag ringde en Marko Tuoroniemi ifrån Göteborg. Vi gjorde BA04 (Bosnien 1995) ihop. Även där väcktes en del helt oförglömmliga minnen. Det finns en grupp för oss som var Delta Sierra, så jag kommer troligtvis att få kontakt med många fler.
Jag måste få tacka Bill Ojala som fick mig att sluta streta emot. Tack Bill!
Peter o jag strax före besiktningen i Krasnogorsk.
Jag och Johan dricker oss berusade på den efterföljande banketten.
Jag och Johan i Mega-Ladas depå i Toljatti.
 
 
 

Professorn

När man har sovit så länge, är man självklart lite törstig. 
 

Uppstartardag i Säter

Då var vi hemma igen efter årets uppstartardag. Underbart väder och skapligt med besökare, gjorde att tillställningen blev tämligen lyckad. Våra kära vänner,Kalle o Gurra ifrån vänorten Möklinta, var på plats. När dagen nästan var slut, dök även 47-piloten Börje upp. Glädjande nyhet var att Nonshine -Thomas var på plats med full fräs. 
Picken o Stefan startar upp en Deutz v10
Roger ifrån Norrhyttan med storebror Deutz v12
Min lilla Bernard fick puttra o gå i ett par timmar.
Pickens Bernard W2 har en helt underbar gång.
Svennis o Ove startar upp en 2-takts Saab.
Nonshine-Thomas hade tagit med 2 st jordfräsar ifrån gömmorna i Gisslarbo.
Sätermannen startar upp en bensindriven lampa. När ficklamporna ser ut så här, förstår jag varför ungdomarna
går omkring och visar röven.
Att starta motorer är jobbigt. Professorn tar sig en välbehövlig tupplur nere i garaget.

Garagetorsdag

Det blev en bra kväll i garaget. Började med med sidewingen som skall få en ny puffra till vintern. Gick vidare med tysken som fick flytta in i extrabåset.
Efter en hel del stuvning fick allt annat också plats.
Nu måste jag o Lazon använda skohorn om nått skall ut.
Montesan fick också lite kärlek i form av en silvertejpad bakstänka, smord kätting och justerad koppling. Allt klart inför morgondagen.
 

Höstpyssel

Fick lite hjälp med att tömma fransyskan idag. Lill-Ludde och Viggo tyckte morfar

Hedemora TT(Trial Tokar)

 
 
Det blev lite som tio små negerpojkar av dagens åkning. Lazon var ju som sagt upptagen med mitt tak. Sune fick lov att ställa in på grund av ett trasigt knä. Svante var på plats, men Bultacon vägrade att gå nån längre tid. Kvar blev bara jag och Peter.
Det var ändå mycket roligt och jag vågade mycket mer än sist vi åkte. Peters helt omöjliga spår får nog vänta ett tag till. Kul att Fjärrlastar-Ove kom ut och testade lite. det är nog bra för motivationen på sin egna Betarenovering.
Lite vingligt är det när man är van med trehjulingar.
Medans det går som en dans för Peter.
Här blir det lite fotningar i en hal backe. 
Svantes Bultaco står kvar i Isgaraget och skämms.
Hur gick det då???
Jo, vurpa och trasig bakskärm........igen!
 

Takläck

Vi har tagit hit hantverkare till kåken jag bor i. Det har visat sig att taket är i ganska dåligt skick. Jag passade på att bjuda på lite frukost på balkongen. Jag har genom åren träffat allt för många drygskallar(08:or) som gjort livet surt för oss som var skickade att utföra ett jobb.
Almkvist,Lazon och Bergdahl sitter o mumsar

Trialåkning

Var ner en snabbis i garaget och kollade Montresan inför nästa veckas åkning. Allt såg skapligt ut, så allt jag gjorde var att pimpa min bakskärm lite.
Lazon hade lite mer att stå i. Tändningen jävlas men jag hyser stort hopp om att han blir med och åker.
 

Kvällslektyr

Härligt! Nu är kvällen räddad. Det har varit lite dåligt på bokfronten nu på slutet. Vad kan väl passa bättre än Modern Sprängningsteknik, när "The laddtruck from hell" gått som en gud idag? Dagens låttips: Valfri låt och skiva från Turbonegro.
 

RSS 2.0