Att myra en eka

Ja visst ja! Träffade Börje idag. Det verkar som att han har räddat livet på våran gamla träeka uppe i Norn. Att den stått sänkt merparten av sommaren, har inte hjälpt ett dugg. Den läcker fortfarande som ett såll. Men nu ska den få en sista chans med myrning, innan den hamnar på "vebacken".
 

Gräsrace och Mcmuseum

Idag har vi varit på gräsrace i Nybyggarland, strax utanför Tärnsjö. Kalle var med på den Backracer som han är fodervärd åt. Eftersom att den är byggd för backe och is, fick han snart ge upp då banan började bli för gropig.
När vi fått i oss korv och kaffe gick vi en liten rundtur på farmen. Där fanns mycket roligt att beskåda. Bland annat denna lingrävare av märket ABS Universal.
Det visade sig att farmen även hade ett eget mcmuseum där ägaren hade en uppskattad rundtur. Där fanns en del vackra knarrar. Bl a denna Husqvarna med FN-puffra från tidigt 1900-tal.
Innan vi for hemåt lovade jag att vi skall komma dit med Tysken(Zabeln) nästa år. Med Kalle som vittne kan vi omöjligt banga ur.
Vi passerade ett Brandbilsmuseum i Gysinge. Det måste bli en tur till för att utforska mer.

Moped/Ståpedorientering

Då var dagens orientering avslutad. Det var en mycket rolig stund. Sin ståped började trilskas när jag kommit en bit, så nu kräver den lite kärlek under vintermånaderna.
En helt utmattad Säterman vid målgången på sin ryssmoppe.
Nu återstår endast att göra Isterbanden klara.
 

Inbrott i garaget

 
 
Fick problem med låset när jag skulle hem från garaget i Torsdags. Hur jag än försökte var det helt omöjligt att få ur nyckeln. Jag fick lov att lämna det eftersom att jag skulle upp o jobba nästföljande morgon. 03.45 vaknar jag med ett ryck. Någon håller på att rulla ut alla hojar ifrån garaget. Men va fan! På med kläderna och i fullt humör begav jag mig mot garaget. Det var lika omöjligt att ta sig in även nu. Gick in på toaletten och fick se resultatet av min tandborstning. Såg nästan ut som en clown med tandkräm runt hela truten. Vad gör väl det, när alla hojar stod kvar. Väl hemma från jobbet hade mina kamrater fixat låset igen. Tack ska ni ha!
 

40-års kris???

Väl hemma från jobbet har jag varit och införskaffat lite träningskläder och övrig utrustning för våra badmintonkvällar i Smeby. Jag måste nog backa ända till 80-talet när jag senast köpte en sportgrej som inte har med bil eller mc att göra. Sitter och funderar om det är en sen 40-års kris eller nått annat som är på tok. Kommer jag inom kort att färga mitt hår, står det fritt fram för var och en att ge mig en käftsmäll.
 

Fusk

Läste i Dagens Arbete att dom tjugo gruvarbetarna, som fuskat med arbetstiden, var sura över att dom fått kicken. Dom tyckte att det hade räckt med en varning. Bakgrunden till det hela är att man systematiskt turats om att åka tillbaks till jobbet och stämpla ut åt varandra för att få tid för allt som skulle göras under helgen. Nu visade det sig att man hann med allt utan övertid. Detta är jävligt svinigt mot alla arbetare med betydligt sämre lön än vad gruvanställda har. Det var bra gjort av LKAB att ge dom foten. Synd bara att dom chefer som vetat om allt inte fick gå samma väg. 
 

Ny pilot?

Bill på plats som lätt dopad sidewingpilot.
 

Isgaraget

Det blev en ganska blöt afton i garaget igår. Bill hittade sin favoritmaskin. Det var rent omöjligt att få med honom hem efter det.
I
 

Snillen spekulerar

Min käre kamrat Bill Ojala är här på besök. Det är mycket underhållande att lyssna på Bill och Professor Werner när dom kommer igång.
 

Speedway

Sitter nere på Friends och kollar på speedway. Riktigt bra bana har man lyckats få till. Orkar man vara vaken till finalerna kan det bli riktigt bra. Nej, byt ut 2-minuten mot 30 sekunder istället. Det går bort en jävla massa tid när alla förare ska sparka fram en egen potatisfåra.

Träning

Team sidewing ligger i hårdträning inför 2014. Medans Örjan bestiger Kebenekaises topp sitter jag på puben o kollar på SM finalen i speedway. Alla vet väl hur otäckt det är med sidovagnslyft. Det bör undvikas i största möjliga mån. 
 

Rövhalt

Idag har jag kännt av rövmuskler som jag inte hade en aning om. Har struttat runt som Rövhalt(Hem till Midgård) nere i gruvhålet. All denna smärta för att jag o Plyhmen spelade Badminton igår. Det var skitkul, så det är bara att hålla i.
Det blev lite jobb efter premiärturen med Montesan i Fredags. Det började väldigt trevande, men efter ett par försök fick jag till ett par meter som kan liknas med Trial. Till slut flög jag över styret när jag skulle ner från en sten. Fick lite ont i min redan justerade vänsterhand och trasig bakskärm igen.
Fick iallafall testa lite och se vad som behövde justeras på hojen. Vrida upp broms o kopplingsgrepp.
Fixa till en större yta på fotbromsen .Laga bakskärmen igen. Allt gick smärtfritt så jag fick även tid att pimpa hjälmen lite.
 
  

Framgång för sidewing

När jag kom till jobbet i morse blev jag inkallad till chefen. Det visade sig att man var klar med hur den nya organisationen kommer att se ut. Jag kommer efter nyår att byta skift, skiftgång och endast ägna mig åt laddning. Detta innebär att jag endast jobbar en helg av tre och det bästa av allt är att jag och piloten Örjan hamnar på samma skift. Då finns förutsättningarna för att både skruva o åka lite sivagn. KUL! 

Hockey

Det är riktigt roligt att Leksand äntligen är tillbaks i elitserien. Det enda som toppar det är att Brynäs spöar upp dom i premiären.
 

Gruvarbetare

Idag var jag i så pass skick att det blev ett besök ner i Isgaraget. Monterade ihop det sista på Montesan och hoppas att morgondagens provtur skall ge mersmak.
Det blev nog ett nytt rekord i att få min ismoppe i körbart skick. Som vanligt var förgasaren i samma skick som en burk pressad skinka. Mycket gelatin blir det!
Lazon gjorde ett par tappra kickförsök på sin SWM, men den behöver mer omtanke och kärlek innan den vill vara med. Det hjälper inte ens att Svante övervakar det hela.
Som vanligt blev det en massa gruvprat och vi enades om att den enda riktiga gruvarbetaren i sällskapet var Möklinta-Kalle. Han är den enda som gruvar sig för jobbet varje dag. Mycket tänkvärt!
 

Framgång och motgång

Nu har vi bara en partykväll kvar innan vi lämnar ett soligt Spanien. Min gode vän Mats hade redan fixat en ny bakskärm till Montresan när vi kom ner. Tyvärr lyckades jag ramla vid ett inbrytningsförsök på våran balkong. Min kopplingshand är inte i bästa skick.
Frukost på balkongen med smörgås o Bloody Mary.

I väntan på ett framdrev

Det kliar ordentligt i trialfingrarna nu. Passade på att byta olja i både Hondan och Montresan. Har även börjat titta lite lätt på vinterprojektet. Gjorde ett test men fick ingen gnista. Nu vill jag ha mitt framdrev! 
 

RSS 2.0