Endurance

Lördagen den 20/9 kör vi endurance på motorstadion. Vi har en timme på oss att köra så många varv det bara går.  Det kommer att köras tre olika klasser och själv kommer jag att lufta min ståped.
Har även rivit lite mer på Pissmyran. Den vackra gaffeln ligger klar för lack.

 

Klöver

Jag ser att Jorge Lorenzo har ny hjälmdesign. En grön fyrklöver pryder partiet ovanför visiet.
Det får mig att tänka på Esso Gunnarsson. 
 

Det går framåt med Pissmyran

 Idag har jag snyggat till tank, sadelfäste och bakstänkan till Pissmyran. Tanken var ganska porig, men nu får den duga.  Skulle ha grundat prylarna också, men nu kallar husets skorsten ivrigt på min uppmärksamhet. Måste mura i fogen på ett antal ställen.
 

Torsdagkväll=skruvarkväll

Ikväll har det äntligen gjorts lite framsteg med projekthojen. För att den rätta känslan skulle infinna sig, har ett par nya träbazokas inhandlats. När Lundin väl blev rättskodd, lät inte arbetslusten vänta på sig.
Till att börja med, så har hojen fått ett namn. Eftersom att jag har utgått ifrån en NV Rödmyra och kulören  bestämd, fick det helt sonika bli Pissmyran.
Nu är tanken att det skall ske någonting varje vecka, tills det att Pissmyran är klar.
Under kvällens gång har puffra, tank, styre och bakstänka demonterats.  Vissa detaljer fick följa med som hemuppgift till nästa torsdag då fortsättning följer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
För

Ledigvecka

Så här smaskigt dukar Filippa,Holly och jag upp, när arbetsveckan äntligen är till ända. -It tastes like Cream an it goes down like velvet! Gissa om det gäller hundmaten eller ölen?
 
Under ledigveckan skall piloten Örjan ge sig i kast med ett nytt toppförsök på Kebenekaise. Jag önskar äventyrarna lycka till. Med lite bättre väder än i fjol skall det troligen lyckas.
 
 
 

Torsdagkväll på gubbdagis

Var förbi en sväng i isgaraget ikväll. Det blev en städning av mitt bås. Av någon anledning lyckas det bli kaos utan att jag varit där i nån större utsträckning.
En mycket passande skylt hade satts upp vid entren, bara för att varna våra grannar och annat löst folk i fastigheten.
 

Talang-Sponken 0-1

Det är påfallande ofta som just Speedwayförare torskar i blåstest före GP tävlingar. Den senaste i raden är Darcy Ward, som åter är i blåsväder. Undrar just vad detta beror på? Kan det vara så att det är något av kutym att supa till, i samband med tävlingarna?
Hur som helst är det trist att personer begåvade med en jävla portion talang väljer sponken istället. Man kan ha en avslappad attityd till sin sport och ändå fixa ett alkoholtest.
 

Ett mirakel

I natt dök gruvbyggare Lind upp.  Han lämnade glatt över resterna av min mobil, som han hittat i Dammsjön. Helt otroligt att det fanns någonting kvar av den. Nu är jag en smula fundersam om Peter Almer ska få laga den eller om den skall skickas direkt till Samsung för ett garanti jobb. Jag tror att en ny ruta måste kittas i och kanske lite rengörning.
 
 

Semesternöje nummer 6

Att vara på Årsracet i Linköping.
Det blev extra tidig avfärd på lördagsmorgonen. Kalevi ringde och  behövde en ny kolv till Micke Anderssons Supermono racer, så vi fick gå ur sängen lite tidigare än det var tänkt för avfärd mot Sviesta med nya prylar till puffran.
Det tog inte lång stund innan Kalevi fått den körklar igen. Glädjande nog kunde Micke köra både kval och race under lördagen.
Det fanns som vanligt många trevliga hojar att vila ögonen på.En Triumph Trial i mycket gott skick.
Esso Gunnarssons Norton Manx
En Union med SRM puffra.
Efter att ha kollat lite Roadracing knallade vi vidare mot dom andra begivenheterna. Gruvbyggare Johansson, med Risto i holken, sladdade runt i ett överraskande högt tempo. När detta påpekades svarade piloten att han inte har en aning om hur han skulle manövrera farkosten. Det kanske är det som är nyckeln till framgång?
Efter en dålig start vände han upp snyggt och klippte sin motståndare på insidan.  Nu kan den gode Johansson ha gjort bort sig lite. Håller han detta tempo nere i gruvan, lär det bli många meter ny fläktduk under hans skift.
Olle Åhnström 95 år  Still going strong! En helt fantastisk man!
Lite nytänk i speedway!!!!! Vrid GM puffran 180 grader, luta den lätt bakåt och bulta fast den i lämpligt ramrör och vips, så får man byta sida på bakdrevet. Någon förbättring hoppas jag det är.
Vi hann även med lite cross i år. Jag blev helt såld på skönsången ifrån Twin Hedlundarn i detta ekipage.
Före tävlingarna var vi bort till Spinnin Wheel Thomas för inköp av den årliga nonshinetröjan. Lite senare tog han en klassvinst med hojen på bilden ovan.
Kjell Strömberg åker ruskigt fort och var klart snabbast av alla trehjulingar på sin fräna Weslake.
På väg hem fick vi se något som fick mig att börja tro på barnbegränsningar i Sverige. Den här bilen såg mer ut som en krabbtina ifrån TV showen Dödlig Fångst på Discovery. Det kryllade av barn och minstingen skulle tydligen få åka på taket.
 
Och så var en härlig dag med trevligt damsällskap (Tack Cissi) till ända.
 
 
 
 

RSS 2.0