Årskrönika 2014

 
 
 
 På årets sista dag är det läge för sidewings egna lilla årskrönika. Så här ungefär har jag upplevt 2014.
 
ÅRETS MAN: Olle Åhnström. 95-åringen kör fortfarande speedway med en fart som många av oss andra inte skulle fixa.
ÅRETS KVINNA: Utan tvekan min mamma som drar ett tungt lass så att min sjuke pappa skall kunna bo kvar hemma. Det är ett imponerande jobb hon gör.
ÅRETS MEKANIKER: Ludde Knutas som börjar få koll på vilket håll muttrar och skruvar skall dras.
ÅRETS PRISPALL: Dubbelt svenskt i Assen. En bra tävling där Ove vann och Daniel blev tvåa. Övriga svenskar åkte också mycket bra och det var nära att det blev en helsvensk final.
 
 ÅRETS ISRACING TÄVLING: SM-Finalen i Uppsala där Stefan Svensson till slut stod som mästare. En av dom bättre tävlingar jag har sett.
ÅRETS BYGGE: Med risk för hybris säger jag ändå Pissmyran.
ÅRETS DRYCK: Guinness! It tastes like cream and it goes down like velvet. 
ÅRETS SKO: Träbazokas
ÅRETS RÄDDNING: Nikodemus en Torsdagskväll i garaget. Ingen såg skottet, men "Ravelli" låg som en rem i luften. Mycket imponerande.
ÅRETS RÖRMOKARE: Priset gick i år till Skotten Angus McPlopp som till vardags sköter dom offentliga pissoarerna i centrala Aberdeen. Hedemoras cyklande rörmokare, Herr T, var anmäld men juryn lyckades inte bedömma ett enda av den gladlynte rörmokarens jobb. De va väl synd på så rara ärtor!! Nu blev inte Herr T allt för nedslagen av detta, utan han nynnar glatt vidare på Håkan Hellströms, Känn ingen sorg för mig Göteborg.
ÅRETS BESVIKELSE: Tanken var att jag skulle vinna min klass i Hedemora Endurance. Nu höll inte min Westlundare, så jag slutade istället sist. Jävla skit!
ÅRETS PROLETÄR: Lazon
ÅRETS MEST LÄTTSTARTADE: Tysken! När man väl lärt sig snitsen, är det svårt att misslyckas.
 
ÅRETS KOCK: Nils-Erik Nilsson för sina utomordentliga gastronomiska egenskaper.
ÅRETS MC SPORT: Trial med Hedemora TT. Ett ständigt växande gäng.
ÅRETS HJÄLPREDA: Anders Westlund. För ovärderlig hjälp i garaget.
ÅRETS ÖVERRASKNING: När jag efter många år fick höra Örjans stjärnmotor starta och gå.
ÅRETS COMEBACK SOM ALDRIG BLEV AV: Plyhmen. Du är saknad av dina två mekaniker.
Till sist tillönskar jag den eventuelle läsaren ett Gott Nytt 2015
LUDDE: Till hälften skeptiker, hälften livsbejakare och hälften matematiker

Vila

Måndag och en välbehövlig ledighet har just tagit sin början. Hittade lite roliga bilder när jag surfade runt i syberspace.
Jag och Danne i Ånnabodas första sväng för en massa år sedan.
Jag och Micke i samma backe men i kurva två. 

God Jul

Nu känner jag mig laddad för en riktigt God Jul.

Vinterns första åkning på Holmsjön

Idag hade jag och Lerhandlare Sollo årspremiär på Holmsjön. Försvinnande roligt och inga vurpor.
I övrigt tycker jag att lucköppningarna i Lazon kalender kommer lika sporadiskt som efter en grovfylla på Karossen.

Årsmöte

 
 
I dag har vi haft årsmöte nere i isgaraget. Vi är väldigt eniga i alla frågor, så det går lugnt till väga utan att någon hamnar i vredesmod. En höjdpunkt är supén som alltid är rotmos och fläsklägg.
 
I vårat svetsare hittade jag på en mycket tidig modell av Westlundare, närmare bestämt nummer 2 i en serie som blev hela 40 stycken. Enligt uppgift skall prototypen,nummer 1, finnas i Matsbo och huseras av Dr Brinkman.
 
 
 

Svarvskola

I går höll Westlund svarvskola nere i garaget. Nu känner jag mig nästan som Patrik Hjälm, svarvaren Karl-Bertil Jonssons julsaga.
 

Nästa världsmästare??

Efter att ha sett dom två första racen i den Ryska ligan, tror jag att nästa världsmästare heter Igor Kononov. Kanonstarter och dräparyttrar var receptet.
Ludde: Till hälften gambler, hälften självsäker och hälften matematiker 

Rindars kåserier

Jag har efter lång tids letande äntligen hittat Bosse Rindars bok Full rulle. Det visade sig att en garagemedlem hade ett ex. Nu hade jag tänkt mig att klämma boken innan veckans första nattskift tar sin början.
 

Julmys i garaget

I Torsdags var det lite extra julmys på skruvarkvällen.
Lerhandlare Sollo hade fixat med både skinkmacka och fotogenspetsad glögg. Den senare gav upphov till en kraftfull huvudvärk hos Lundin, men oj så god den var. Här följer några reflektioner kring kvällen. 
Jultomten och Lerhandlare Sollo är samma person.
Det syns mycket väl på solbrännan att jag jobbar under jord
 
 

Uppdaterad önskelista

Funderar om inte  350 Honan kan bli lite svårt för tomten. Den är ju lite "one of a kind" som gjordes i endast tre exemplar för filminspelningen. Därför får det bli en grön Triumph Scrambler istället. Med en lite mindre limpa och grövre däck, blir den skitsnygg.
 

Ny mobil i onödan

Det verkar som att min gamla mobil trots allt överlevde ett par dygn i gruvan. Den har legat under stolen i laddtruck 4. Nu har jag i allafall en extra tills nästa gång den tappas bort.
Fortsätter min önskelista till tomten. Om en Norton Domiracer skulle vara för mycket, önskar jag mig Lisbeth Salanders Honda 350.
Ludde: Till hälften lobotomerad, hälften tankspridd och hälften matematiker

Ny mobil

Låg hemma och tänkte till lite angående min borttappade mobil. För att jävlas lite extra med mig själv köptes en ny av helt annat märke. Hoppas jag får krångla ordentligt nu med den nya helvetes maskinen. Jag lär inte tappa bort den i Vasallen i allafall.
Men 

Jag är fan bedrövlig!


 
Avslutade dagveckan med att slarva bort en till mobil. Jag fattar inte hur man kan vara så jävla tankspridd. Den här gången var det bergsgudarna i Lappberget som fick offret. Nu skiter jag i att köpa nytt och satsar istället helhjärtat på röksignaler. Man är värre än ett litet barn!
 
Ludde: Till hälften fylld av ilska, hälften omyndigförklarad och hälften matematiker
 

Julklapp

Med endast tjugo dagar kvar till jul börjar det bli hög tid att vara snäll och sköta sig. Tänk om tomten kommer med en sån här till mig. Han skulle lätt få en kram då.
Norton Domiracer

Skruvarkväll

Hade bra hjälp av Lill-Ludde i garaget idag. Vi har skruvat ihop och provstartat hans gamla PW50. Som vanligt ville han ha matrast ganska omgående, så vi fick avbryta och ta oss till Pizzerian i kvarteret.
 
Vi håller på att framställa en kalender bestående av alla garagemedlemmar. För att dom lättklädda och lite vågade bilderna skall kunna tas, tvingas somliga att stärka sig lite extra. Själv väntar jag till ledigveckan innan jag skall fotas.
 
Ludde: Till hälften slutkörd, hälften likgiltig och hälften matematiker. 

RSS 2.0