Undrens tid är inte förbi

Vem kunde väl ana att jag skulle få utföra ett svetsjobb åt Säterbyggdens Ridklubb. Jag undrar vad den svetskunnige Anders, nere på den varma ön, skulle säga om det? På tal om Anders. Jag saknade en bild på honom, så jag försökte googla fram en istället. Det gick skapligt men jag nådde inte riktigt ända fram.
Efraim Långstrump är förvisso en negerkung men inte på Zanzibar Island utan på Kurikuriduttön.
Kapten Zoom heter mycket riktigt Anders Linder men det är inte heller helt rätt.
 
 
 
 
 

Morgonpromenad och Isracing

Många av dom bloggar som jag regelbundet följer, har på senare tid haft ett genomgripade promenad tema. Att ta en promenad med hundarna är både skönt och roligt, men att masa sig upp själv och ta sig iväg utan något egentligt mål verkade mest tråkigt. Jag fick rätt med mina farhågor. Det kändes både tråkigt och värdelöst. Jag hade hellre legat kvar hemma,nerbäddad i feber och tandvärk. Det enda som gladde under morgonpromenaden var denna postlåda. Jag tror att husägaren börjar bli lite trött på all reklam.....eller?
Jimmy Olsen ifrån Strömsund lyckades hålla undan och bärgade en fin tredjeplats i EM. Jag skall heller inte glömma bort Daniel Hendersson som trots problem med Ismopparna, ledde sina heat mot Ryssarna. Bra gjort av dom Svenska ungtupparna.

Glädjande nyheter

Efter första dagen av Isracing EM i Ryska Kamensk-Uralskij ligger Jimmy Olsen på en fin tredjeplats. Mycket glädjande!
 

Tour De Assen 2014

 Nu är truppen till Tour De Assen -14 klar. Sista wildcardet gick lite oväntat ut till Husby och Plyhmen. En formtoppad Plyhm kan vara skillnaden mellan en guldkandidat och ett mediokert mittenlag. Hedemora/Gävle ser mycket starka ut, så undertecknad bör som vanligt kunna smita undan och lägga sig i tid.
 

Då var man skapligt med i matchen igen då

Har varit lite dåligt med bloggandet ett tag igen. Anledningen till detta är havererad datamaskin samt en trilskande mobil. Nu är mitt bekymmer till hälften avhjälpt i allafall. När min datasupport Peter väl fick klart för sig att den senaste inte dog på grund av vredesmod, hjälpte han gladeligen till att pimpa igång min nyköpta. Mobilen är synd nog lika kass än. Om någon har koll på varför en Samsung x cover helt plötsligt vägrar lägga upp bilder kan ni gärna meddela någon annan. Jag fattar ändå inget beträffande mobiler.
 
Vi fick ju som sagt lufta tysken i veckan. Det var skitkul, men väldigt mycket halare än första gången vi åkte. Efter gruvans nyorganisation är det helt plötsligt möjligt för mig o Örjan att busa lite på våra ledigveckor.
Efter en liten tur till garaget kunde jag idag konstatera att både tysken och ismoppen står redo helt körklara. Detta gäller synd nog inte alla farkoster där.
Sidewingen står fortfarande och väntar på sin Goldwingpuffra.
Hemmabygget är i princip i samma stadie som den var ifjol.
Montesan står helt orörd.
Det är nog bara i Säter som jag gjort framsteg under dom senaste månaderna. Men jag tvivlar på att dessa framsteg drar hem några pluspoäng hos dom hjärtlösa kamraterna i Isgaraget.
Tack för all hjälp Peter A.
 

En ny dag på Holmsjön

Eftersom att vädrets makter varit med oss dom senaste dagarna, blev det åter aktuellt att åka lite sidovagn på isen.
Vi fick en rolig dag med helt suverän is. Den hade nog varat länge om inte tyskens 620cc bestämt sig för att göra mos av den från Biltema införskaffade kedjan. Helt otroligt vilket pulver det är i den puffran. 

En dag på Holmsjön

Då var vi hemma igen efter en blöt dag på sjön. Det går åt en halv dag för ett par minuters åkning, men det är helt klart värt mödan. Det var bara tysken och Zackes ismoppe som behövde lastas i morse. Resten fixade jag och Lerhandlarn i går. Nedan följer några bilder ifrån dagens övningar.
Lastning utanför Isgaraget.
Örjan monterar kicken......felvänd, tråkigt nog.
På väg ut för en provtur i slasket. Tysken är ivrig och vill iväg.
Här ska jag ta vinterns första tur på ismoppen.
Lerhandlarn pysslar lite.
Jag får nog ge mig och inse att däcklås inte är så jävla dumt i alla fall.
Blöt is = kalla fötter!

Dags att åka lite ismoppe

 Nere i garaget möttes jag av en mycket ovanlig syn, idag. Zacke var på plats och skruvade ismoppe! Detta fenomen hör inte direkt till vanligheterna. Men, roligt är det med alla tråkningar som haglar över honom.Det är nog därför han hukar sig på bilden.

Jag och Lerhandlarn var lastade och klara på nolltid. Enda problemet för oss var att ta sig ut med alla prylar. Våran hyresvärd har fått en vattenläcka så ett par förråd fick tömmas. Alla dessa prylar hamnade naturligtvis där vi skulle fram.
Eftersom att Biltema hade slut på sina småbrännare fick jag ärva en liten rackare av Lerhandlarn. Det var bara att byta den mot en fylld, sen så är det lite mindre skit att släpa på när det vankas åkning. Tack Benny!
Titta så fin Zackes moppe blev efter ett par timmars kärlek från ägaren. Nu ser vi fram emot morgondagen!!
 

Äntligen!

Äntligen! Som Gert Fylking brukar ropa. Nu har vi äntligen en Svensk med i kungaklassen bland bilar, F1. Nu är det väl inte det snabbaste eller rikaste stallet, men spelar han sina kort rätt kan det öppna sig helt andra möjligheter. Jag ser för en gångs skull fram emot årets F1 säsong.
Den nya modellen ifrån Caterham är utrustad med en Renaultpuffra och har en ovanligt ful nos. Ser lite ut som Zlatan i mörka solbrillor.

RSS 2.0