Semesternöje nummer 5

Rida på en häst. Det var ganska ok och inga vurpor blev det heller. På det hela taget var jag ganska så värdelös och jag råkade ut för ett ordentligt gashäng.
Jobbigast hade Filippa, som hela tiden sprang efter och tyckte att jag skulle sluta med det okontrollerade jag höll på med. Väl hemma igen var hon helt slut och ville bara vila.
 

Semesternöje nummer 4

Kolla på gamla klassiska svenska filmer när det, på grund av värmen går att vistas inomhus.
 

Semesternöje nummer 3

Nu är MS Maria i sjödugligt skick igen. Den förra propellern var bland det värsta dom sett, uppe på Propellerservice. Jag hade lite flyt där, för han hade en på hyllan som blev min för en billig slant.
Hädanefter blir det ekan för min del. 

Semesternöje nummer 2

Idag skrotade jag propellern på syrrans båt. Det är nog 10-15 år sedan, då båten fortfarande var i min ägo, jag skrotade den förra. Jag måste ha kört där över 100 gånger utan att känna av stenuslingen.
Stigningen på bladen känns lite så där nu. Inte helt optimalt, tror jag.

Semesternöje

I väntan på Beck, passade Alex på att smiska lite Montesa. Måste nog låsa den noga i fortsättningen.
 

Semester

Då har 2014 års semester tagit sin början. Som brukligt kommer ett boktips för regniga dagar eller när det är så in i helvete varmt, att man inte kan vistas utomhus.
Valfri bok av den finske författaren Arto Paasilinna. Mycket underhållande läsning!

Midsommarblot

Idag har det förrättats ett blot nere i Lappberget  på 822. För att blidka bergsgudarna samt förhoppningar om en framgångsrik sommar, offrades en mobil. Jag fick av misstag med mobilen ner i gruvhålet i morse. Den lyckades naturligtvis glida ur fickan när jag laddade. Ett ganska så onödigt misstag, då dessa apparater inte fungerar i underjorden. Nu har en till, exakt lika, beställts för att lära sig en ny modell känns helt uteslutet med min reptilhjärna. Det spelar nog ingen roll att modellen är tålig då den på offerplatsen fick flera hundra ton malm över sig. 
 

Tanken tät igen

Tog en promenad hem till Svante för att hämta min nylagade tank ikväll. Han har var snabb och gjorde ett bra jobb, så jag hyser god förhoppning om att den ska vara tät igen. Tack för hjälpen,Svante
 

Fotbolls VM

Efter ett par veckors spelande kan jag inte låta bli att tycka till om dagens fotboll. Jag vill hävda att fotbollen har ett enormt bekymmer. Jag tänker på alla obligatoriska filmningar som jag tvingas se hela tiden. Det är ganska synd om domaren som ska försöka se skillnad på fällningar och filmningar, när vi behöver tre repriser vid TVn för att se hur det var. Alla experter som bjuds in till studion tycks inte bry sig det minsta i detta gissel. När nu Brasilien fått sin stjärna Neymar skadad (det var för en gångs skull ingen filmning) har jag tips på tänkbara ersättare.
Humphrey Bogart
John Wayne

Ryggont

Nu är det bara en natt kvar på nattveckan. På grund av en krånglande rygg har det inte gått helt lätt.
Jag skulle i skrivande stund ha problem att få till sidovagnsåkning som på bilden nedan.
Nu skall jag ta kontakt med Svante, för att lägga upp en en plan för min läckande NV-tank. Jag är osäker på att Lazon den äldre köper mitt förslag.
 

RSS 2.0