Vintern övergår till sommar

Idag är det byte av årstid. En ganska kass vinter är slut och en förhoppningsvis bättre sommar har tagit sin början. Men, vad hände med våren då? Jag måste bestämt utveckla mitt svammel. Idag kördes vinterns sista isracingtävling i tyska Inzell. Det blev inte oväntat Danil Ivanov som tog hem guldet i år igen. Samtidigt går årets första deltävling i Roadracing VM i Qatar ikväll. Således är vintern slut och sommaren här.

Vintern övergår till sommar

Idag är det byte av årstid. En ganska kass vinter är slut och en förhoppningsvis bättre sommar har tagit sin början. Men, vad hände med våren då? Jag måste bestämt utveckla mitt svammel. Idag kördes vinterns sista isracingtävling i tyska Inzell. Det blev inte oväntat Danil Ivanov som tog hem guldet i år igen. Samtidigt går årets första deltävling i Roadracing VM i Qatar ikväll. Således är vintern slut och sommaren här.

Lite funderingar kring Svensk Isracing och dess framtid

Nu har den suveräna SM finalen sjunkit in och fått gona sig i ett par dagar. Med våra suveräna juniorer kan det tyckas att framtiden bara är ljus. Jag tror att det är helt fel. Jag kan bara konstatera att det är färre förare som är redo när det är tävlingsdags. Vi har bara en serie, men ändå tvingas lag till böter på grund av icke fullständiga lag. Vad kan vi då göra åt detta? Någon enkel lösning finns nog inte. Jag tror att alla som åker eller tänker börja måste tas omhand oavsett villken ålder vederbörande har. Med detta menas inte att det räcker att vara ägare till en ismoppe för att få kvalplatser. Slopa den förlegade lagåkningen och kör istället individuella tävlingar.
Det viktigaste är nog klimatet runt våran underbara sport. Jag skrev en enkel fråga på facebook sidan Isracingens vänner och fans. Detta togs genast som kritik mot någon förare och själva frågan glömdes snabbt bort. Kan vi inte enas och dra åt samma håll, är jag rädd att våran sport snart dör ut.

SM Final

Då var årets stora grej SM finalen avklarad. Förväntningarna var stora inför tävlingen och förarna bjöd på det bästa race som jag sett på många år. Här följer några reflektioner om dagens tävling.
Det visade sig att Stefan Svensson var den, för kvällen,  vassaste föraren. Han tappade endast en poäng under tävlingen.
Ove Ledström pulvriserade Danil Ivanovs gamla rekord med 1,3 sekunder och tog tredje plats.
 
Jimmy Olsens fina åkning räckte till en fjärde plats.
 
Posa som trots ett stopp bet ihop och lyckades till slut bli tvåa. 
 
Jocke Söderström som blixtrade till i ett par heat och åkte ruskigt fort på yttern.
 
Startkanonen Tommy Flyktman. Fan om han höll den stilen i fyra varv. Han skulle bli svårslagen då.
 
Min Gamla Backpilot Danne Isaksen som inledde med en klotning men höll sig sedan på hjulen och åkte riktigt fort.
 
Daniel Hendersson som blev bortdömd i ett viktigt läge i sista heatet. Som jag såg det hela skulle Posa blivit utesluten i den smällen.
 
PA kämpade tappert med en inte helt kry kropp och tappade mycket efter krashen med Hendersson.
 
Dåligt att första start fördröjs bara för att man inte har ordning på startgrinden.
 
Vad var kvällens publiksiffra??
 

Assen 2014 del 2

Dom flesta svenskar som någon gång besökt Assen har förmodligen ätit ribs hos Anton på De Tijd. Nu är det några år sedan resturangen upphörde, men Antons ribs finns fortfarande att köpa. Nu för tiden tillagas allt hemma hos honom och körs hem till hungriga kunder. Long live De Tijd!
 
  En lite tråkig sak var att favorit baren Cosy Corner stängt sin verksamhet. Lördagens frukost fick istället drickas på hotellet. Nöden har ingen lag.
 
 
En stadig frukost bestående av Bloody Mary.
 
Till sist en bild på favorit skulpturen utanför hotellet De Jonge. Här märks att Assen är en stad med starka TT anor.
 
Tackar alla kamrater för en trevlig resa.

Assen 2014 del 1

Då var årets isracingtripp avklarad. Precis som förra året var det den öppna fredagstävlingen som var den stora behållningen. Det var många stolta svenskar som skrek sig hesa på dom relativt välfyllda läktarna. Det var mycket nära att vi hade fyra svenskar med i den stora finalen. Det var två tveksamma domslut som tog bort Niklas och Jimmy ifrån en helsvensk A-Final
Tre svenska hjältar. Ove som vann, Plyhmen som var i ovanligt gott skick och Daniel som fin tvåa.
Strax före prisutdelningen fick grabbarna tid för ett första snack. Jag undrar om det inte är finalens andra sväng dom pratar om? Där var det otroligt tätt och det var med skräckblandad förtjusning vi kunde konstatera att det gick vägen.
 
 
Dom två VM tävlingarna var i år ojämnare än någonsin. Till viss del beror det på många skador men den stora anledningen är att klyftan mellan Ryssar och övriga har ökat ännu mer. Jag är helt övertygad att dom svenska ungtupparna hade bjudit ett lite tuffare motstånd än många av VM förarna. Stefan Svensson gör det bra,
men trots att han tar i så han gråter i hjälmen är han hopplöst efter dom vassa Ryssarna.
A-Final Söndag. Igor Kononov gul, Dimitry Khomitchevish vit, Daniil Ivanov blå, Dimitry Koltakov röd.
 
 
Den trevlige Jonny Tuinstra gör ett kanonjobb med sitt Iceracing team Assen. I fjol slutade Ruben De Jong på en fin andraplats och i år blev Dirk Werkman trea. Kul att han inte släpper sporten utan hjälper dom unga istället.
 
När får vi se någon annan än dessa tre hjältar på en prispall?  
 
 
 
 
 
 

Assen 2014

I morgon bär det av till Assen igen. Det är inte bara dom två VM tävlingarna som hägrar, utan Fredagens öppna tävling skall bli lika rolig att se. Inte mindre än 4 svenskar kommer till start för att försöka ta hem segern. Håller tummarna för di Svenske!
En för mig okänd Ryss på sin stelhäck. 

Moonshow i Avesta


 
Nyss hemkommen efter att ha förärat Moonshowen med ett besök. Det var inga direkta överraskningar där, utan det som var fränt var fränt. Många skäggiga män med hästsvans och homoerotisk klädsel. Tog i alla fall kort på några av skapelserna.
Lazons hemmabygge
En överladdad H-D
En Wickman byggd på Husqvarna

Ett revligt hemmabygge med påhängare.

RSS 2.0