GP Speedway och hjälmlack

 
 
 
Efter att ha letat runt lite, på olika hemsidor,hittades ett vurpollon för rätt slantar i passande stuk. I Fredags dök den så äntligen upp, så det var bara att maskera och lackera.
Jag är riktigt nöjd med slutresultatet. Döskallar är ju som sagt alltid rätt. Den kommer att sitta fint när Pissmyran skall luftas.
 
När hjälmen var klar åkte jag och tolv salta gruvgossar mot huvudstaden för att bevittna GP Speedway. Jag har ju förmånen att jobba åt ett företag som varje år avsätter pengar för olika evenemang till oss anställda.
 
Det var gott om tid för olika aktiviteter före racestart.
Här har just Plyhmen fått storpisk (3-1 till mig) framme vid tejpen.
Piloten Örjan och jag övar ihop oss inför sommarens äventyr med sidewingen.
Väl inne på arenan, bjöds vi på god mat och dryck. Lagom till kaffet och whiskyn kom den genomsympatiske Greg Hancock och pratade en liten stund. Jag hoppas verkligen att denna trevlige lille man tar hem guldet i år igen.

Racet var en ganska slätstruken historia som bäst kan sammanfattas med för skickliga förare på en för slät och fin bana. Ut med potatisharven och riv upp dansgolvet som dom åker på. Kul att se Stockholm i alla fall. Det var precis som hemma fast annorlunda.
 

Fredag i Trailskogen

Idag har Lundgren och jag åkt lite trial på våran bergsknöl. Vi blev av olika anledningar själva men jag hyser stora förhoppningar på Herr Lindeberg. Han provåkte våra hojar och for sedan hem för att ringa på några som var till salu.
Provade Peters Honda idag. Den gick mycket bra, men det var lite skillnad på en fyrtaktsmotor mot min tvåtaktare.
 

Hedemora endurance

 
 
Racet blev som sagt en stor missräkning för både mig och 37:an. Jag hade ju planer på att vinna ståpedklassen. Till en början såg det ganska bra ut med en ganska klar ledning men efter ca 10 minuters åkning tog det hela slut. Av någon anledning krängde jag av bakdäcket i startsvängen.
 
I tron om att felet lätt skulle vara avhjälpt sprang jag in i depån. Väl där upptäcktes att innerslangen satt upplindad runt ramen samt att den var avryckt, så det blev att kasta in handduken.  

Istället för en fin pokal blev jag den förare som fick ihop klart minst varv.

Katastrofrace

Det gick åt helvete idag. Jag säger som Forrest Gump. -And thats all I have to say about that!!

37;an är (förhoppningsvis) raceklar

I kväll har 37:an fått lite kärlek av mig. Det visade sig att jag och Professor Westlund gått lite hastigt fram när gasen skulle justeras. Vid provstarten gick den aldrig ner på tomgång, men detta var lätt åtgärdat.
 
Passade även på att plocka ihop nödvändiga verktyg till det obligatoriska depåstoppet. Förhoppningsvis ska det räcka med att tanka och byta snus.
 
För att fjäska lite extra blev hon pimpad med ny nummerskylt.
 
Klassen har fått ett välbehövligt tillskott i form av Lerhandlarn på sin Westlundare med en kraftfull Hondapuffra som drivkälla. Synd att vi inte är fler bara. 
 

Pissmyran är klar

Idag var jag hem till Lill-Ludde en sväng. Han ville visa sin nya cross. Trots att morfar har förklarat att allt förutom Honda är skit, så blev det en KTM. Ja ja..... han var mycket nöjd i allafall.
 
Han följde med till garaget där vi pysslade vidare med 37:an. Jag hade i mina försök mot det optimala greppet, skurit lite väl djupt och blottat koden. Nu sitter en ny bakring på och puffran har fått ny olja och nytt tändstift.
 
Efter att Ludde åkt hem till sängen gjorde jag klar Pissmyran. Jag blev nöjd med slutresultatet.
Det kliade i fingrarna för en åktur, men jag spelade lite vuxen och avstod. 

Däckskärning

I kväll har jag skurit nabbarna på 37.ans bakdäck. Det var så tråkigt att jag fick muta mig själv med öl för att orka fortsätta. Hoppas nu bara att jag inte har skurit för djupt.
Pissmyrans tank blev lite gulare. Lazon tyckte att den ser ut som Örjans gamla postracer.
 

Valet 2014

 
 
Dom flesta bloggar som jag följer har på ett eller annat sätt berört det stundande valet. Sidewing kan ju inte vara sämre utan här kommer lite valfläsk inför söndagens stora begivenhet.
 

Torsdag

Denna dag har fått sitt namn ifrån asaguden Tor. Torsdagkväll och efterkommande natt var en bra tid för bland annat trolldom. Det kanske är just därför vi har förlagt våran stora skruvarkväll just då.

 
Under kvällen har jag pysslat vidare med Pissmyran. Den nylackade gaffeln och bakstänkan blev monterade på ramen. Fram och bakdäck ligger nu på fälg. Här nedan följer en smygtitt på skapelsen.
 
Jag tittade även en snabbis på 37:an, min ståped. Ny friskluft i ringarna och en fixad gaswire. Professor Westlund hjälpte villigt till och bevisade att livstidsgarantin, som sades ingå i köpet, verkligen gäller.
 
 
 

Lack o resfeber

I går fick jag på lite färg på Pissmyrans ram och bakstänka. Det gick åt rysligt mycket färg och mer måste inhandlas innan en fortsättning kan följa.
Annars så gick mesta tiden åt att övertyga våran polske garagemedlem att han förmodligen kommer att smuggla droger, bli misshandlad och få "rännskita" under sin vistelse i Thailand. Det är tur att dottern är med så han har en trygg person att luta sig emot.  -Vad vore väl livet, om man inte hade nått att oroa sig för? (Edward K)

RSS 2.0