Dag ett avklarad

Nu har vi gått i bivack. Efter ett krångligt kval ser vi fram mot morgondagen. Smällde ihop med ett annat ekipage under kvalet. Det blev lite repor på Cindy.
 
Werner dök upp och fixade med våran koppling.
 
Ove påväg till Wemmenlöv för att koka lite potatis.
 

Brohuvud

Nu har Team Sidewing upprättat brohuvud på Sviesta. Nu väntar vi med spänning på Cindy, piloten och mekaniker.
 

Nästan påväg

Packade och klara för avfärd. Beräknas embarkera fransyskan 04,00.
 

Nu är det nära

Idag har vi genomfört det sista testet med Cindy inför Årsracet. Allt kändes bra, men det återstår några små justeringar innan vi är klara för race.
 
Även Hedemora TT passade på att köra en liten sväng före Linköping. Själv fegade jag ur för jag ville inte chansa med min nyfixade rygg. Det blev i allafall två gruvbyggare och en fraktare som ställde upp.
Peter
Anders
Niklas
Nu ser vi fram emot en trevlig racehelg och håller alla tummar som finns för att allt håller ihop. Återkommer med lite rapporter i helgen.
 
Ludde: Hälften realist, hälften visionär och hälften matematiker

Teamtröjor

Nu börjar allt falla på plats inför årsracet. Våra teamtröjor dök upp med posten idag. Återstår endast att slaven får ordning på sin trasiga rygg.
 
 

Carmensita lilla vän

I måndags tittade jag och Lundgren över den krånglande Carmensita. Vi böt fram och tillbaks mellan två förgasare. Till slut fick vi till en och nu går hon fint igen. Tack för hjälpen, kompis!
 

Blåmesen i Närke

Igår var jag med GB Johansson och Alex till Örebro. Eftersom att jag fått sparken som slav agerade jag endast som starthjälp och tankare. Banan var till en början blöt och hal men blev bättre under dagen. Alex skötte sig fint och gjorde några framsteg.
 
Så här såg det ut vid dagens början
 
Efter ett lite råd flyttade hon sig djupare och Johansson fick genast lite bättre grepp.

Torra webrar

Idag har jag fixat regnskydd till dom stående webrarna på Cindy. Ett par gamla stövlar får istället för fötter hålla förgasare torra. Nu är min undran stor om det kommer lukta fotsvett istället för avgaser.
 
Det blev även lite annat gjort.
 
Gummi vid ramrören som döljer ett elsystem som ser ut som ett epilepsianfall.
Ett stag som skyddar startknapp mm från mina ivriga fötter.

Danne Isaksen

Hittade på en gammal bild på Danne och mig ifrån backen i Tidaholm. Det blev inget toppresultat, trots att vi tog i så vi nästan grät i hjälmarna.
 

Goldwing

I det senaste numret av Classic Bike finns ett inslag om några fransmän som tävlar med en Honda gl 1000. Skönt att inte vi är helt själva med att försöka tävla med dom.
 
Noterbart är att våra förgasare är mycket fränare.
 
Marquez#93 är tillbaks i topp.......ifall någon missat det.
 

Folkmord

Idag är det 20 år sedan Bosnienserber anföll den FN skyddade enklaven Srebrenica. Över 8000 saknas och är förmodligen avrättade och dumpade i massgravar. Vi på plats fick mycket skit för att vi inte stoppade Serberna. Jag vill minnas att man ville ha över 20.000 soldater som skydd, men det blev runt 400 Holländare som enligt våra mandat var på tok för dåligt beväpnade. En annan sida av sanningen var den att Bosniakerna blivit så pass starka att våran "freedom of movement" var lika med noll. Vi tilläts endast göra sådant som dom själva hade militärstrategisk nytta av. Som vanligt är det dom civila som får betala det högsta priset. Trots att man bara var en liten bricka i ett politiskt spel, kommer jag aldrig glömma dagarna på Tuzla airbase. Där gjorde vi nytta.
 

Träning med Cindy

 
Idag fick vi så äntligen prova Cindy uppe på Hamrebanan. Hon var lite tjurig och envisades med att sura ner stiften. Detta löstes av våran eminenta mekaniker Stefan. Det är så skönt att bara behöva bry sig i själva åkningen. Han är guld värd.
 
Det kändes bättre och bättre allt eftersom vi åkte. För egen del provade jag lite nytt med burkningen. Tror att det måste till en knäpuck på röven om skinnstället skall hålla ett helt heat.
 
Det är ganska fantastiskt att hon fortfarande lider av barnsjukdommar, trots att hon inhandlades sent 2008.
 
Dagen avslutades med ett besök nere i Säterdalen, med vårat vackra ekipage. Även Pissmyran fick vara med på ett hörn.
 

En lite stukad Rosita

Då är första bakskärmen trasig på Rosita. Nu är jag för en gångs skull oskyldig, för det var en av motsatt kön som praktvurpade.
 
Efter lite pyssel i garaget är hon hel igen.
 

MCHK i Kumla

Idag har vi varit i Kumla för lite bus med Blåmesen. Redan efter första träningen fick jag sparken och slaveriet blev istället Alexandras syssla.
 
Besökande Ove Ledström ville också prova. Det blev både burkning och solohoj för den snabbe ispiloten.
 
Alexandra skötte burkningen riktigt bra och är nu mer nya slaven på Blåmesen.
 
På hemresan passerade vi som vanligt Närkeskil och trots att dom inte syns på bilden, ligger det två krokodiler i spat.
 

Lätt vinst

Ikväll körde Masarna över gästande Gnistorna från Malmö. Hemmalaget var klart vassare på samtliga sju platser. Hoppas på en lite jämnare drabbning nästa gång.
 

Tankesmedja

Läste på nått forum att Sverige tjänat 900 miljarder sedan 1950 på invandringen. Jag tror också att vi behöver invandring för att lösa framtida problem. Personligen tycker jag att det är en viss skillnad på en invandrare och en flykting. Men om vi nu är så solidariska kan väl Grekland få ta emot alla som söker asyl i Sverige. Landet är ju i stort behov av slantar. Eller.......är det någon som ljuger lite här??

RSS 2.0