Ismoppen

Jag befinner mig i en stark skruvarperiod just nu. Det är lika bra att passa på när inspirationen är på topp. När det ändå var månadsmöte i garaget, passade Alex och jag på att skruva ur jawapuffran. Nu skall den lämnas till Bjuven för lite översyn.
 
 

En lugn och sansad skruvarkväll

Min kära Spanjorska har stått ensam och övergiven sedan den senaste åkningen i höstas,  men så ikväll fick hon äntligen lite efterlängtad kärlek. Det var ganska länge sedan Mats fixade nya skärmar till henne ända nere från Spanien,men det är först nu hon ser lite respektabel ut igen. Återstår att se hur länge krachkungen kan hålla henne i detta skick.
Tanken var att även moppen skulle få lite uppmärksamhet, men det blev en välbehövlig städning av båset istället. Nu kommer man in och kan röra sig tämligen obehindrat. Det var ett tag sedan det gick att göra det.
Jag var helt själv hela kvällen och kan glädja mina kamrater med att ingenting har vare sig provstartats eller provåkts, denna mycket stillsamma Lördagkväll.
 
 

En kväll med förhoppningar om en racingsommar

Ikväll har det varit en en ytterst givande kväll i garaget. Sidewingen är äntligen klar för provstart.
 
Zundapp puffran är ihopsatt med en mycket god hjälp från
från Bullman.
 
 
När jag tittar in på Lerhandlare Sollos bås förstår jag varför mina skruvarkvällar tar så lång tid. När man nyttjar crackpundarstilen när man skruvar, får man lägga minst en timme på att försöka lista ut var man la alla verktyg förra gången.
 
Efter lite spontan trialåkning i garaget, kan jag meddela att de första fröna är sådda för ett KM med Hedemora Trial Tokar. Fortsättning följer.
 

SM Final

I går var det dags för årets höjdpunkt igen. Av all Isracing jag känner till, så är den svenska finalen någonting utöver allt annat.
Det fanns över en handfull ispiloter som hade viljan och farten att stå som svensk mästare. Som vanligt var det många kracher och det tog hela tre försök innan det andra heatet fick se den rutiga flaggan.
 
Här är starten i A-finalen med Stefan Svensson röd Daniel Henderson blå Ove Ledström vit Robert Henderson gul.
Stefan Svensson var mycket snabb och stod till slut som en mycket värdig segrare.
Min egna favorit, Ove Ledström, var oturligt nog med i en startkrach och där försvann troligtvis guldet för den ödmjuke Ångermanlänningen.
 
Jag funderar lite på Posas och Oves vurpor. Dom enda två som dök på grund av att bakhjulet släppte. Båda dessa piloter åker med Engans nya dämpare som saknar fjäder helt. Kan det vara så att den inte är helt färdigutvecklad än?

En fantastisk dag på Stora Norn.

Igår var vi på Stora Norn och åkte lite Isracing. Jag var länge ganska skeptisk till att isen skullw hålla, men det visade sig att det var helt i onödan. Solsken, nästan helt vindstilla och en helt suverän is.
 
Alexandra 16 år har länge velat prova och nu fick hon äntligen chansen. Hon överraskande med en mycket fin körning.
 
Nu blir det en lång väntan till nästa vinter då vi ska på det igen.
 
Dagen fick ett hastigt slut, då min transkedja bestämt sig för att gå i bitar.
 
Nu var det fler än vi som lekte på isen. Nio olika team åkte ett 3-timmars race med sina vässade mopeder. Racet skördade sina offer.
 
 
Här är en pilot ur det vinnande teamet på sin välljudande Zundapp. 
 
Sandelcogänget var på plats med sina skapelser för att se vem som var snabbast rakt fram och här var Tommy snabbast med 61 km/h.
Benkes cigarr snygg men mycket svårkörd.
 
Wikströms raket var på tok för högt växlad 
 
Det glädjer en sidovagnsåkare att se även en sådan hos Sandelcogänget 
 
Nu laddar jag för sju dagars jobb nere i gruvhålet.

Det tar sig med Sidewingen

Det har äntligen hänt lite led våran sidovagn. Den nyrenoverade puffran vägrade samarbeta med oss och det krävdes fyra försök innan den var på plats i ramen.
 
Nu hoppas jag att det ska flyta på utan några större missöden.
 
Måste bara visa dom vackra Webrarna som är monterade på nästa bild.
 
Nu laddar vi inför morgondagens åkning med diverse mopeder, påhängare och ismoppar uppe på Stora Norn. Bengan tittade förbi när vi märkte ut isovalen. Återkommer med lite info om hur dagen gått.
 

Moon Bike Show 2015

Är nere i Avesta för att hämta hem Pissmyran. Här följer några byggen som fick mig att höja på ögonbrynen.
 
 

Tidsbrist

Idag hämtades som sagt sidovagns motorn i Horndal. Lite senare på kvällen dök tändsystemet till moppen upp. Jag är smärtsamt medveten om att ledigveckan snart är slut. Skulle behöva en till direkt.
 

ÄNTLIGEN!!!!

Inget citat är mer passande än det Som Gert Fylking brukade utbrista när Svenska Akademien förkunnar att priset i litteratur åter gått till en helt okänd författare,
som endast sålt sju exemplar av sitt verk.
 
Saken är den att vi äntligen fått hämta sidewing puffran. Det ska bli riktigt trevligt att äntligen få skruva lite sidovagn igen.
 

RSS 2.0