En härlig ishelg med en kedjereaktion

Har under veckan pysslat vidare med att få Irina körbar igen. Jag har bland annat borrat och monterat nya ytterbrickor på framhjulet. 
 
Efter att sista nattskiftet var avklarat, for jag under fredagen upp till Norn för att märka ut en isbana åt oss. Det var ett par cm snö på isen men det skulle nog gå att åka på den. När vi kom upp på lördagmorgon hade det snöat ytterligare ett par cm. Jag och Alex fick en bra uppvärmning när vi skottade av hela banan för hand. 
 
Åkningen stämde ganska bra tills den nya transkedjan small av. Precis som i fjol for den vidare upp och träffade min ena skinka. 
 
Alex hade tur och fick åka vidare på Pickens ismoppe. Hon fortsätter att utvecklas hela tiden och är väldigt lyhörd inför alla små tips hon får. 
 
Söndag morgon var det åkning på Brunnsjön. Plyhmen gjorde comeback efter bara åkt mountainbike dom senaste åren. Takterna satt i och Plyhmen hade lika roligt som oss andra., 
 
Irina var nu fixad och jag var ut och åkte några vändor på skaplig is. 
 
Alex fick chansen att prova Plyhmens rysshoj och efter det ville hon inte åka på Irina nått mer. 
Efter några timmar dök Örjan upp med Tysken. Vi skrillade runt några gånger och hade riktigt kul tills att den tyska besten slet av kedjan. Två kedjehaverier på två dagar!! Nu tror jag att vi måste byta leverantör av kedjor. 
 

Årsdebut på ismoppen

I Fredags fick vi så äntligen ut med Irina på Holmsjön och gasa lite. Det var en ganska problemfylld dag med mycket skruvning. 
Det nyrenoverade puffran kändes i allafall bra.
 
Tidigare under veckan tillverkades en ny vagn som ska underlätta lastning och lossning. Den visade sig ha några barnsjukdomar som måste fixas till nästa helg. 
 
Det hade även släppt en hel del ytterbrickor på båda hjulen. Bakringen är fixad och nya till framringen är beställda och dyker upp i veckan
 veckan.    
 
Nu håller vi tummarna för lite kallare väder så vi kan åka på Stora Norn på lördag och Brunnsjön på söndag. Det ser ut som att Plyhmen gör comeback till åkningen på Brunnsjön. Han har pysslat på och gjort Ryskan startklar. 
 

RSS 2.0