Speedway i Brovallen

I kväll blev det lite speedway nere i Brovallen. Det blev en ganska hygglig match där Masarna fick kämpa i lätt underläge hela tiden. Det var tack vare en stark insats av Antonio, som gjorde att laget lyckades fixa oavgjort i nomineringsheatet. Strax över 1000 personer hade betalat entre, vilket är ganska bra en småkylig torsdagkväll.

Hemmabygget är äntligen provkörd

Nu har jag äntligen fått tummen ur och fixat det sista på mitt hemmabygge. Med en ljuddämpare monterad behövdes inget göras åt förgasaren.Den gick riktigt fint. Det tog ändå lite tid att kapa och svetsa om röret, så att allt skulle bli (enligt mig själv) rätt. Passade även på att montera ett stöd, (självklart en produkt ifrån Biltema) då det visat sig vara jobbigt att hela tiden släpa med ett löst mc stöd.
Vid provkörningen märkte jag att bland annat tanken måste tätas, då viss inkontinens uppstod. Trots att röret är lindat blev det ganska varmt åt röven. Då jag gillar utseendet på dragningen kommer jag att bita ihop och låta det vara.Stekt fläsk luktar ju gott. Det var tveksamma bromsar, men det gör inget. Det är ju kul när det går fort.
Jag lyckades ta mig runt provbanan Åsgatan-Borganäsvägen utan missöden.
Mot kvällen tog jag o Lazon en liten trialtur på våran bergsknalle. Det var roligt, men jag tror bestämt att Spanjorskan behöver lite kärlek inom en ganska snar framtid.
Dagen avslutades på hyllan, där god Irlänsk dryck serverades av Knäcken. GOTT!!Grzegorz Knapp

Har idag fått det tråkiga beskedet att Grzegorz Knapp avled under en speedwaymatch i Holland. Jag minns så väl när Grzegorz körde sina första varv på en stelhäck i Ljusnedal. Man såg genast att farten och viljan fanns där. RIP Grzegorz

Midsommar nere i gruvhålet

Det gick ju att få till lite midsommar nere i gruvhålet också. OP Andersson var tydligen ledig för honom såg jag inte röken av. Typiskt att han ska vara på ett annat skift.
 

Marc Marquez

Marquez har just tagit sin sjunde raka seger efter en enorm rysare i Barcelona. Go Honda!!
 

Morfarakuten

Igår fick jag ett samtal av Lill-Ludde. - Morfar, du måste hjälpa mig! Det är punka på min cross! Pappa har inte tid och mamma kan inte! Du måste göra det! Lite stolt lovade jag att självklart fixa punkan. Ludde tycks vara lyckligt ovetande om hur många innerslangar som jag tidigare har lyckats döda.
 
 

Rekordtidig med ismoppen

 
 
Idag har jag fixat med ismoppen så den är körklar om det skulle frysa på lite hastigt. Nu hoppas jag för all del att det dröjer innan våra sjöar är åkbara.
Då hoppas jag att vi kommer ut betydligt tidigare med tysken, som också gjordes helt klar idag. Förhoppningsvis kommer vi att spruta lite grus nån kväll nästa vecka. 
 

Allt var inte bättre förr!

I går kväll fick vi flytta ner till det  nybyggda kontor/omklädningsrummet. Det var riktigt lyxigt och kommer att bli skitbra, när allt står klart. Vi har fått ett rum för civila kläder och ett för gruvkläderna. Ute vid den nya hissen har alla ett skåp för att låsa in sin lampa i.
Den nya hissen fungerade utmärkt. Den har två våningar och tar över 30 personer i taget. Det kan verka lite, men då snittar en gruvis på 110 pannor så är det bra. Den tog oss ner till 864 på ca 2 minuter och dom nya avstignings nivåerna stämmer mycket bättre med dom nivåer som vi har brytning på. Efter en hel del funderande kommer jag inte på något som var bättre innan. Det är bara att inse att allt var inte bättre förr.
När jag kom hem i morse fick jag som vanligt ett härligt mottagande av Filippa. Hon hängde med ända in på skithuset. Det gjorde ingenting att hon satte sig på Biltemakatalogen så att jag fick skita utan. Sällskapet vägde upp den uteblivna läsningen.

Oeffektiva präster

 
 
Så var det slut på ledigveckan för den här gången. Den har varit bra och jag har fått mycket gjort, men nu väntar ny Måndag med nya möjligheter. Ska bli rätt så skönt att få åka ner i gruvhålet och ladda lite igen.
När jag skulle dricka mitt förmiddagskaffe hamnade jag framför tv:n. Där pågick det ett dop av en ny prinsessa. Jag reagerade på att det krävdes inte mindre än tre präster för att jäntan skulle bli döpt. Annat var det i Vikmanshyttan där Göran Granberg var präst. Han kunde fixa fyra bröllop och en begravning samtidigt som han läxade upp ett gäng kaxiga konfirmander. Det är skillnad på olika.
Den omtyckte prästen Göran Granberg som var en profil i Vikmanshyttan.

Nationaldagen

Idag är den dag som vi svenskar firar på tok för lite. Ser man på nyheterna så är det mest elände och negativa saker som tas upp. Jag håller inte riktigt med i allt detta, utan tycker att Sverige är ett ganska så jävla bra land att ha förmånen att vara född och bo i. Jag personligen, får en del slantar över trots att jag betalar en del i skatt. Jag har haft utbildning och sjukvård som inte har ruinerat mig. Vi hjälper en massa människor till ett nytt och bättre liv här, oavsett vad tidningar och tv väljer att påvisa. Vi exporterar en hel del varor av olika slag. Vi har möjligheten att påverka och rösta i fria val. Vi har ett land fullt av duktiga idrottsmän och kvinnor. Ja, listan kan göras lång. Därför väljer iallafall jag att fira idag!
Hur har jag då firat?
En tur med mina föräldrar upp till stugan i Norn, där det som vanligt fanns en hel del att göra.
Efter det så träffade jag sidovagnspiloten Örjan och vi beslöt oss för att montera sommarsulorna på tysken. Den måste ju stå klar när andan faller på och det vankas lite spontanåkning. 
Det hela avlöpte fint, fast vi enligt garagegrannar använder däckjärn avsedda för lastbilsdäck.
Nu står han (Ja, det är en han.Vi har efter idogt letande endast hittat maskulina drag) redo för lite bus. 

Bilbuttericks??

Idag blev det en sväng upp till Biltema för inköp av lite nyttoprylar. På tal om Biltema, så envisas många med att kalla denna trevliga affär för Bilbuttericks och andra elakheter. Deras produkter saknar kvalitet, sägs det. Men dom säljer ju billiga prylar till mig och detta ger mig en större livskvalitet. Ska man absolut ha superkvalitet, så välj en annan affär då.
Jag handlade bla ett nytt kopplingsgrepp till Montesan. Nu hoppas jag att hon puttrar på felfritt i sommar.
Spanjorskan med nytt kopplingsgrepp från Biltema,
 

Never Ending Story

Jag har alltid trott att Never ending story var en slagdänga av nått syntband under det glada 80-talet. Nu visar det sig även innefatta renoveringen av Hondapuffran till våran sidovagsracer. Det senaste blocket som kördes hem till Johan var sprucket mellan två kanaler och således oanvändbart.
Så idag fick vi lov att sno puffran ur Johans orginalrenoverade 75:a. Han får vårat orginalblock och vi tar det som sitter i knarren på bilden ovan.
Ett par timmar och kaffedrickningar senare var den urtagen och mitt o Örjans jobb slutfört. Nu återstår bara resten och detta överlämnas varm hand till Johan. Nackdelen med en god självinsikt och lämna bort renoveringen, är att man inte kan påverka vilken tidsrymd det hela kommer att få.
 
I ett hörn av garaget hittade jag Be-Pe Hondan, som ser ut att få vila ifrån tävlande i sommar.
Både jag och Örjan högg kobrasnabbt på erbjudandet om en provkörning av denna läckra CB1100.
En väldigt snygg och lättkörd knarr, blev utlåtandet från oss båda.
 
 
Kvällen avslutades på ett utmärkt sätt. En skogstur i Västerby med Oskar och Lill-Ludde.
 
 

Trial i slalombacken

Idag var det  Kartjärnsbacken som stod på våran trialmeny igen. Tre tappra tokar blev vi till slut. Det går bättre för varje gång vi är ute och övar. Det är nästan så att det börjar likna trial vid vissa tillfällen, medans jag vid andra känner mig ungefär lika smidig som Peter Griffin i Family Guy.
Jag tvingades till slut ge upp pga en trasig kopplingswire. Men vad gör väl det när det är ledigvecka och att skruva mc är ju riktigt roligt.
Jag och spanjorskan. Lägg märke till den läckert pimpade bakstänkan. Ett gott tecken på att jag försöker i alla fall.
Svante har full focus.
En lätt dimmig Lazon. Undrar om han inte drack en del igår.
 
 


 

Oflyt

 
 
Jag har alltid tyckt mig ha ett enormt oflyt. Det råder inga tvivel om att jag föddes i en formsvacka. Nu verkar det som att jag tvingas vika ner mig för min överman. Min kamrat har på kort tid lyckats klåpa till det med det mesta. Elcyklar,mitellor och en metallsvarv har varit ingredienser i olika händelser som resulterat i kraftfullt huvudvåld och medvetslöshet.
Tack Brinken! Du får mig att känna mig lyckosam.

RSS 2.0