Jobbvecka

Då var jobbarveckan igång. Härligt med lite Handbultning!

Solroskamraterna

Jag har efter en längre tids funderande, bestämt mig för att hoppa av Solrosgänget. Dålig sommar, Mördarsniglar och sura Kärringar i Silvattspark är anledningen till detta. Kommer fortsättningsvis hålla på med en hobby av helt annat slag.
Lägger in en bild ifrån fjolårets slutmätning. Här syns en helt nyvurpad Dr Brinkman. Det är föreningens Larven som han inte lyckats tygla. Stefan får pilla ut Foppatofflorna ur drivbandet.
 Dagens filmtips: En oväntad vänskap. Den är Fransk. Den är sann. Den är jävligt bra.

Handklåda

Fick med mig Lazon på en trevlig tur till Biltema idag. Det blev 2 kassar när allt var betalt o klart. Väl hemma igen väntade lite skruvning i Garaget. Har dragit soppaslangar och lindat avgasbandage och satan va det kliar på händer och armar nu.
Nu ligger jag i soffan och laddar inför matlagning och den bokade tvättstugan.
 

En ganska kreativ dag

Nu är Fransyskan lagad, ombesiktad och vid god vigör igen. Det har varit en givande dag i Garaget. Kristers fyrhjuling går som en klocka. Bytte startrelä och tändstift sen hoppade kinespuffran igång så fint så. Jag tror att den trilskande Miss Piggy blev lite syrak, där i svetsrummet.
Nu återstår bara kvällens outfit!! Har trots sms-hjälp inte lyckats bestämma mig än. Svart T-Shirt o kalsingar eller ska jag gå loss o vara lite crasy och ta en röd Honda T-Shirt?? Fick dock ett hett tips om ett par Y-frontare ifrån -73 är jävligt PÅ för tillfället.Vi får se........

Förtydligande

På grund av Lazons bristande kunskap i Gruvdrift tvingas jag bryta ner det hela till en Pekbok (från 1,5 år).
I vänster vägg syns Strossen skjuten. Höger vägg Pallen. Skrotaren jobbar för fulla muggar framme vid gaveln där vi hade våran bomsalva. Kan det bli så mycket enklare?
Omskjutningen gick för övrigt skitbra och nu är det ledigvecka!!!
 

Bomsalva!!!

Resultatet av The bad friday visade sig i morse. Strossen och Pallen hade gått fint men i Salvan hade endast öppningen gått. Övriga buntar hängde kvar med Pentylen på! Det är första gången jag ser nått sådant.
Nu gick halva skiftet åt att få rensat, gräva fram rothål o hjälpare och tejpa ihop alla trasiga tändartrådar igen.Hoppas att skiten small som den skulle nu. En sån dag!!

En sån dag!

Vilken skitdag det har varit nere i hålet. Våran Laddtruck 2 var inne på service så vi fick låna 3:an ifrån Brytningen. Den  hade bestämt sig för att jävlas hela skiftet. Så från och med idag är det 3:an som är "The Laddtruck From Hell".

Slapparkväll

Ligger och slökollar på tv. Halkade in på Fuskbyggarna och får se att boven i dramat är en Billy Gällros. Ser ut att vara den Svenske sidovagnskungen. Wooops!!

Franska hyllningar till Werner

Jag har haft lite strul med Fransyskan en tid. Wiren till huvlåset hade gått sönder, så det var lögn i helvete att få upp huven. Jag gjorde själv ett par tappra försök men insåg att det snart skulle gå sönder fler saker om jag fortsatte. Bokade en tid på Björkmans Bil men även dom gav, efter några försök, upp. 21.30 ikväll ringer Werner och har fnulat på ett sätt att få upp huven. Vi lyckades med lätt våld bryta en nödvändig glipa så att en svetselektrod fick plats och helt sonika svetsade av själva haken. Nu återstår bara att skruva bort och laga låsmekanismen samt ge en lätt stukag grill lite kärlek. Nöjda med oss själva tvingades vi fira med en kall i Garaget. Tack Anders!!
   

Diplom till Anders Westlund

 Den här fina utmärkelsen hittade jag uppklistrad på en pelare nere i Garaget. Han är duktig våran  Werner.
 

Hjälmar

Nu verkar det som att dom nya hjälmarna är på ingång. Vi beställde dom under Mc-mässan i Älvsjö och hade nog inte riktig kläm på märke och design, bara att dom var svart/brandgul till färgen.

Det första Vårtecknet

Idag har Sidewingen flyttat ut ifrån Isgaraget till sitt sommarboende på Rock&Roll Avenue. Det gick över förväntan att rulla ut den genom den trånga passagen ut mot ytterdörrarna.Det var väldigt tight, men det gick. Där gick våran hyresvärd bet, när han trodde han kunde jävlas med oss.

Hemliga kamrater i garaget

Har under kvällen varit nere i garaget och pysslat lite. Det blev lite gjort på Vinterprojektet och sen har jag lagat punka på Ståpeden. Det har tydligen hänt något vid Söndagens testkörning. Jag tyckte det såg ut som att även Bullman har en del att göra på sin.
Vi såg att Lerhandlarn har ställt in ett nytt projekt i sitt bås. Varken jag eller Werner har hört ett enda ord om detta, så det är tydligen hemligt. Undrar om Lerhandlarn själv har en aning eller om det är hans fru som har släpat ner den?
 

Nybygget

Den här bilden togs i Lördags efter avslutat skift. Man börjar få klart för sig hur det kommer att se ut när allt blir klart. Den stora byggnaden till vänster är den nya Malmladan, i mitten Anrikningsverket och till höger Laven. Det är endast Paistefabriken(byggnaden med 3 blå tankar) som stod där innan. Vid den låga gråa byggnaden, till höger om Malmladan, är infarten till körrampen ner i gruvan. Det känns fint att i dessa tider jobba åt ett företag som verkligen går bra. Annars hör man bara om varsel och nedskärningar.
 

Funderingar

Ikväll blev det inte mycket gjort på moppen och det är nog tur det. Det blir gärna att man rusar på och gör nått klåp som man senare ångrar. Ska nog låta den stå och mogna ett par dagar nu. Vet inte om jag är helt nöjd med stuket än.
 

Datorhaveri

Har varit utan datamaskin ett par dagar. Lovade min support Snorken, att vara lugn och inte ta fram humöret. Han var helt inne på att ilska inte skulle fixa det trasiga. Väl hemma från gruvhålet idag så startade den på första kicken. Den hade tydligen lagat sig själv. Sådana fel gillar jag!
Var i garaget och fixade avgasrör och ett nytt sadelfäste igår. Det är inte allt för mycket kvar på moppen nu.

RSS 2.0