Smittorisk?

Nu sitter äntligen Hondapuffran på sin plats i ramen igen. Hon (ramen) var lika tight som vanligt, så det krävdes några försök innan den var på plats. Hoppas bara hon inte har blivit smittad av den nya moppesjukan, Puch,som verkat få fäste nere i Garaget. Vi minns alla när Ilosjukan härgade fritt och smittade ner nästan alla motorer av Ottotyp.
 

Hemmamatch

Ja, det har nästan blivit så när Isracingen dog ut i Hedemora. Det var tredje tävlingen för mig denna vinter och även den här var en bra sådan. Strömsund hade toppat upp laget med Ryssen Danil Ivanov, som kanske är vassast i världen för tillfället. Det är en fröjd att se vilket tempo Ryssarna har. Även Figge åkte fort och säkert och blev näst bäste poängplockare efter Danil.
I garaget har det hänt en del. Oljekylare o Batteri är monterat på Sidewingen.  Tänkte lägga några timmar av morgondagen på mitt vinterprojekt. 

Manlighet

Nu har jag lyssnat på Sätermannen gällande manlighet och färg. När en ny kamera inhandlades så valdes en av Skär kulör. Nu väntar jag med spänning på om mitt liv skall vändas upp o ner,eller om allt bara rullar på i sin vanliga lunk. Förresten så är ju hela bloggen Skär, så det är nog lugnt.

Mässa i huvudstaden

I fredags for Örjan, Zacke och jag till Älvsjö på Mcmässan. Det var väl som vanligt, en del fräna saker men mest gatuskrot. Vi hade i allafall så pass trevligt att jag lämnade kvar min kamera
 i nån Bar. Vi får köra med gamla kort tills jag köpt en ny.En kamrat sa att jag skulle köpa ny mobil istället. Men va fan! Jag vill ju ta kort och inte ringa en vän.
Dick Manns fina BSA Flattracker.

Sista provkörningen med Wingen......hoppas jag

Nu är förhoppningsvis puffran helt ok. Lättstartad som aldrig förr, så vi hyser en stark tilltro till detta. Vidare så har vi fått oljekylare o filter av våran härliga sponsor Magnus på Lonestar. Nu skall bara allt ner i vagnen igen. På bilden gasar piloten Örjan medans Professor Westlund håller ett vakande öga över det hela.
Efter provkörningen kollade vi in Flåklypa Grand Prix, som gav många spontana skratt.
 

Vinterprojektet rullar på

Nu börjar knarren ta form. Motarddäcken är monterade, gaffeln riktigt fastsatt och bakskärmen på plats. Just skärmen måste jag göra om, för resultatet är icke godtagbart.Tanken är att det skall vara lite Flattrackstuk på bygget. Även Hondapuffran fick lite omsorg i form av ett nytt oljefilter, inför Torsdagens provkörning.

Kådisar

Träffade det trevliga folket från Strömsund i Lördags. Fick en fin souvenir att ta med hem och eventuellt ha nytta av. Det skall tydligen vara äkta naturgummi och ha en oöverträfflig passform. Det återstår att se.

Backpiloten Danne

Träffade min gamla Backpilot, Danne, i Norrköping igår. Kan inte låta bli att skriva lite om våra Backrace. Många krasher och fadäser lyckades vi med. Som tur var kom dom flesta i början av vårat samarbete när farten inte var så hög.Jag tror att vi först vid tredje starten av Hedemoras 5-kamp tog oss runt alla grenar. Bilden nedan är ifrån Back SM i Ånnaboda 2006 eller 2007. Danne var helt inne på man fan inte behövde bromsa innan backens första vänstersväng.Det var nära en klotning ut i naturen. Konsten att öppna en trottel kan denne Närking.

Posa

Var just in på Masarnas gästbok och fann att tjafset om uttagningar fortgår där. Jag känner såhär: När kvalet väl hamnade i Norrköping på Kråkvilan med en ganska sprättig is, så hade Posa haft mycket goda chanser till avansemang. Men....som vanligt är det ganska lätt att komma efter och ge kritik till  dom som går före och försöker uträtta något.

Isracing när den är som bäst

Hemma i Hedemora igen efter en mycket bra tävling i Norrköping. Dagens två bästa var att Stefan Svensson gick vidare samt Figges fina inhopp i ett heat. Dagens sämsta var publiksiffran och P-A:s oinspirerade åkning. Vore kul att få se Figge i en hel tävling av detta slag.

Flåklypa Grand Prix

Thomas på Spinnin Wheel skrev om den fantastiske Solan Gundersen igår. Jag minns väl när den gick på Bio 1976, tror jag det var. Här har Remo Caprino skapat ett mästerverk. Kan det vara något för Isgaraget nu på Torsdag?
Nu bär det snart av till Norrköping för lite Isracing. Trevligt,trevligt!

Det tar sig med nubygget

Idag har Kinespuffran monterats i ramen. Fick göra om vissa detaljer efter gårdagens fylleskruvning. Tänk att man aldrig lär sig! På måndag ska jag ta tag i framändan på knarren. Det får inte gå för fort med bygget. Tanken är ju att det skall räcka vintern ut.

Gruvarbetare i Kiruna våldtagen av troll

En gruvarbetare i Kiruna påstår idag att han blivit våldtagen av inte mindre än tre gruvtroll nere på den nya huvudnivån 1375 meter.
Gruvarbetaren arbetade ensam med att kontrollera en förarlös lastmaskin, som av okännd anledning stannat, när han överfölls av gruvtrollen.
-Det är för tidigt att säga vad som egentligen hänt där nere, säger Kirunapolisens presstalesman Åke Elgstudsare.
-Men vad vi har kunnat förstå så våldtogs han av han beskriver som "tre smutsiga gruvtroll" som smög sig på honom bakifrån och utnyttjade honom sexuellt. När dom var klara apterade dom en stor dynamitgubbe i stjärten på honom och hotade att smälla av den om han vände sig om, berättar Åke.
Gruvarbetaren fick alltså aldrig möjligheten att se hur gruvtrollen såg ut eftersom det var mörkt nere i gruvan och att han tvingades titta in i bergväggen under hela överfallet. Gruvarbetaren är däremot övertygad om att det är just gruvtroll som överföll honom eftersom han kännde att dom luktade illa.
-Ja, jag har varit nere i gruvan själv och tittat på platsen samt förhört några utav mannens kollegor, säger polisen Birger Beebopp.
-Det är ju inga vänner av tvål o vatten eller har någon högre utbildning som smyger omkring därnere i mörkret, berättar Birger och menar på att för en utomstående kan nog en gruvarbetare se ut, lukta och låta som ett gruvtroll.
Polisen kommer fortätta undersöka saken men man har inga förhoppningar om att kunna få tag på några våldtäktsmän....eller gruvtroll heller för den delen.
-Nu fick den här gruvarbetaren sy ett par stygn i stjärten men i övrigt är han vid god vigör.-På något sätt kan jag tycka att gruvarbetaren får skylla sig själv som klär sig lösaktigt med ett rejält "Gällivarehäng" och stå nere i mörkret, tillägger Birger Beebopp.
Från gruvbolaget LKAB, som äger gruvan i Kiruna, vill man inte uttala sig om övergreppet men man låter hälsa att samtliga anställda informerats om riskerna med "Gällivarehäng". 
-Ja, det är ju som en jävla gratisbiljett att "kliva på"
när en gubbe står framåtlutad och hela den stora bleka ändan lyser nere i mörkret, berättar en gruvarbetare, so helst vill vara anonym.

Nytt projekt på plats i Isgaraget

Nu är det nya projektet inhandlat. Fixet med jordfräsen gick ju på tok för fort och smärtfritt, mycket beroende på att Professor Westlund gjorde halva jobbet. Efter att ha kollat runt på Blocket gjordes en tur till en gentleman i Borlänge som hade en hel hög av lite äldre knarrar. Priset var ok så det blev affär.
Det ska bli riktigt trevligt att ensam få bestämma när,var och hur allt ska vara. 
En ny Kinesmotor är beställd så nu är det bara att sätta igång.  
 

Goda nyheter

Det verkar som att St Johann,Österrike, tvingas ställa in sitt VM-kval. Med lite flyt hamnar tävlingen i Strömsund istället. Det vore väl fint det. Ledigvecka, bra tävling endast 55 mil norrut.
Krasnikov dyker innanför Svensson! Fan va vackert!!

Fiasko på Tradera

Det blev inget köp av Dkw-ram idag. Med endast ett par minuter kvar ledde jag, men då fullkomligt haglade buden in. Själv satt jag som ett fån utan att lyckas klämma in ett bud som skulle verka som dödsstöt för dom andra.
För att trösta mig i det stora nederlaget, rotade jag fram ett kort på ett av våra Ståpedrace. Håll till godo!
Nikodemus, Zacke, Emelie, Jag och Lerhandlarn i tät kamp.
 

Ismoppen

Stellan ville se bilder på Jawan. Den köptes av en Njurundaförare runt 2000 men kommer ursprungligen ifrån Ö-vik. En mycket rolig leksak!

Hockey vs Isracing

Idag hade jag flera isaktiviteter att välja på. Ismoppe med Lerhandlarn eller Hockey med Lill-Ludde. Det senare vann då det är trevligare med varm Oboy än kladdig olja.

Ishojen klar!!!!!!!

I går besökte Plyhmen Isgaraget. Han var inkallad för byte av bakdäck. För första gången på mycket länge blödde jag inte när däcket var monterat.
Kollade in På spåret. Det är fan bedrövligt att en av Sveriges stora sportjournalister inte har en susning om tre ganska lätta Speedwayfrågor.Det är den tredje största sporten (sett till publik) här i landet lagom.  Hade det istället varit tre frågor om Fotboll hade han klippt dom rakt av.

RSS 2.0