Torsdag

Denna härliga torsdag började med en liten trialtur i Gyntesbo. Dom båda gruvbyggarna Lundgren och Lindeberg sällskapade och vi övade i närmare två timmar.
 
Efter åkningen blev det några timmar i garaget. Bjuven kom förbi och ville dubbelkolla att monteringen efter att puffran renoverats var riktigt gjord.
 
Jag lyckades även lokalisera en läcka till på Irinas oljetank. Nu är den tätad med lite svets.
 
GB Johansson hade flyttat ner sin nyinköpta sivagn "Blue Oyster" till garaget. 
 
Slutligen en bild på Lill-Nisses framsteg med sin Yamaha.
 

Skandal

I morse ringde klockan tidigt för att inte racet på Spang skulle missas. Redan efter några varv var det slut på det roliga. Marquez hade visat upp en helt omotiverat tuff körning mot Rossi som till slut svarade med att kicka Marquez av banan. Resten av racet var en ganska tråkig historia. Rossi straffades med poängavdrag samt en kass startpossition i det sista racet. 
Den största skandalen kommer ändå efter tävlingen på olika sociala medier. Rossifundamentalisterna hittar minst 20 olika fel som Marquez gör, Lorenzo passerar under gulflagg men inte ett ord om Rossis spark. 
 
Vid lunchtid hade jag tillsammans med Lundgren o Alex en betydligt stillsammare åkning. Alex fick för första gången prova några enklare sektioner och framstegen lät inte vänta på sig.
 
Peter fixade ett par nya sektioner och greppet var förvånandsvärt bra.
 

Mopedutflykt

Idag har vi genomfört våran årliga mopedutflykt. Det var endast fem mopeder som deltog medans följebilarna var två. Örjans moppe höll nästan ner till "skitån", och är där med innehavare av det nya rekordet (nästan 400 meter). Den trasiga påhängaren, med pilot, lastades raskt på Hanomagen som agerade följebil.
 
Färden fortatte i hyggligt tempo vidare måt Grådö och Elving Långdal. Där visades vi runt på ett helt gäng fräna prylar. Det häftigaste i mina ögon är ångloket som står uppställt mot vägen.
 
Nästa stopp blev badet vid Pålsbenning. Det var på denna plats jag provade min stelhäck första gången. Efter lite sökande hittade vi på den gamla crossbanan som användes innan motorstadion i Västerby byggdes.
 
I höjd med Garpenberg fick Nikodemus slut på luft i bakringen, så han blev den andra som fick ge upp. Vid det här laget hade Örjan redan försett sig med ett nytt fordorn och åkte nästan hela rundan med sin vackra traktor.
 
Uppe vid Dormsjö hade vi ett uppskattat matstopp vid Kalles stuga. Nygräddade vofflor är fint skit det. 
 
Sista stoppet var biografen i Kloster. Där fick vi se en gammal film med samma tema som våran utflykt. En resa som uteslutande skall göras på småvägar. På grund av den kalla lokalen, var vi alla ganska nöjda att det bara var en kortfilm.
 
Efter föreställningen begav vi oss hem mot isgaraget igen. Alla moppar, traktorer och bilar höll ihop, så det blev en ganska lättsam resa för oss i följebilen. Tack för en trevlig dag!

Flyttfågel

Idag har Cindy flyttat ner i sitt vinterboende i isgaraget. Listan med vad som måste åtgärdas i vinter är inte allt för lång.
 
Annars har dagen mest kretsat runt den tragiska skolskjutningen i Trollhättan. Det är för mig helt ofattbart hur man kan sticka en kniv i en annan människa till synes helt utan motiv. Det var samma sak tidigare på Ikea i Västerås. Det är en skrämmande utveckling vi ser.

En sån dag!

I morse styrde jag fransyskan norrut för ett besök i Edens lustgård. Väl framme inhandlades ett antal olika prylar som skulle förgylla min eftermiddag.
Edens lustgård
 
Väl hemma igen bytte jag om och sadlade på Rosita, för lite bus med gossarna Lundgren och Lindeberg nere i Gyntesbo ravinen. Jag hade bara åkt där en gång tidigare och det var riktigt roliga spår. Det finns till exempel en liten bäck som man kan öva i. Lundgren hade fått hjälp av Sune Olsson med att öppna upp avgassystemet. Resultatet av ombyggnaden var positiv. Den svarar bättre vid gaspådrag och som en bonus låter den inte längre som en symaskin.
Lundgren finjusterar förgasaren
 
När vi övat klart tillbringades resten av dagen i garaget. Först tillverkades ett motorstöd för Jawan. Planen är att putsa upp den lite innan den appliceras i ramen igen. Testade (efter tips av GB Johansson) ugnsrengöring. Den fastbrända oljan sitter som berg, så jag får nog upprepa proseduren några gånger. Jag måste nog slänga tandborsten när jag anser att det är färdigputsat.
Min vackra Jawapuffra
 
Passade även på att demontera bakhjulet på Tysken. Däcket är också avkrängt, så nu återstår bara att stoppa i den nya slangen och kränga på däcket igen. Eftersom vi enbart leker på stubbåkrar och att vintern är i antågande, får det bli spikdäcket igen. Det har alltså inget med min slöhet att göra.
 
 

Lycka

Det är en undebar känsla, när man packar upp ett nyinförskaffat verktyg.

Garagetorsdag

Igår fick jag äntligen tummarna ur och städade mitt bås. Det var på tiden, då min pundkrackarstil inte gör det möjligt att pyssla tre kvällar utan att en storstädning ingår.
Har så smått börjat titta på ismoppen, Irina. Dubbelnockaren är nyrenoverad och jag skall byta kulör. Det lutar åt att det blir en mörkare sådan. Kanske grön.
 
Lazon har säkrat sin sysselsättning i vinter. Med den här kärran fylld med prylar, skall det slutligen växa fram en balansmoppe av lite modernare stuk än NSU:n.
 
Slutligen en liten titt på Lill-Nisses Yamaha. Här är det gott om inga framsteg
 

Lite höstbus med Tysken

Denna ledigvecka ser ut att bli en av dom bättre. Trialåkning igår och stubbåker med Tysken idag. Efter lite krångel med Hanomagen kom vi upp till ett soligt Jönvik. Vi fick ihop ganska många varv innan luften i bakringen var slut. Både Örjan och jag pilotade den tyska besten och min fart visade sig vara ganska usel. Hur som helst! Kul va de!
 
Senare på kvällen hade lille Nils tillrett en utsökt middag i Isgaraget. Oxrullader, potatis med sås är fint skit det.
Efter avslutad middag såg vi den fantastiska dokumentären: One man's island. Det handlar om en Canadensare som säljer allt, flyttar till Isle of man och lyckas köra TT't där. En saga om förverkligande av en dröm.
Lille Nils har ju köpt en gammal Yamaha 125 cc. Tanken är att den skall fixas till för att fungera som trialhoj åt den sympatiske smålänningen. Jag kommer med veckovisa rapporter om hur förvandligen fortskrider. Kan hända att kocken får tummer ur röven och gör något åt hojen.
 
Slutligen så har massmördaren Anders Breivik klagat på sin situation i fängelset och mår dåligt. Insikten av detta får mig att må lite bättre. Hoppas du funderar på vad du ställt till med.
 

RSS 2.0