Gruvarbetare i Kiruna våldtagen av troll

En gruvarbetare i Kiruna påstår idag att han blivit våldtagen av inte mindre än tre gruvtroll nere på den nya huvudnivån 1375 meter.
Gruvarbetaren arbetade ensam med att kontrollera en förarlös lastmaskin, som av okännd anledning stannat, när han överfölls av gruvtrollen.
-Det är för tidigt att säga vad som egentligen hänt där nere, säger Kirunapolisens presstalesman Åke Elgstudsare.
-Men vad vi har kunnat förstå så våldtogs han av han beskriver som "tre smutsiga gruvtroll" som smög sig på honom bakifrån och utnyttjade honom sexuellt. När dom var klara apterade dom en stor dynamitgubbe i stjärten på honom och hotade att smälla av den om han vände sig om, berättar Åke.
Gruvarbetaren fick alltså aldrig möjligheten att se hur gruvtrollen såg ut eftersom det var mörkt nere i gruvan och att han tvingades titta in i bergväggen under hela överfallet. Gruvarbetaren är däremot övertygad om att det är just gruvtroll som överföll honom eftersom han kännde att dom luktade illa.
-Ja, jag har varit nere i gruvan själv och tittat på platsen samt förhört några utav mannens kollegor, säger polisen Birger Beebopp.
-Det är ju inga vänner av tvål o vatten eller har någon högre utbildning som smyger omkring därnere i mörkret, berättar Birger och menar på att för en utomstående kan nog en gruvarbetare se ut, lukta och låta som ett gruvtroll.
Polisen kommer fortätta undersöka saken men man har inga förhoppningar om att kunna få tag på några våldtäktsmän....eller gruvtroll heller för den delen.
-Nu fick den här gruvarbetaren sy ett par stygn i stjärten men i övrigt är han vid god vigör.-På något sätt kan jag tycka att gruvarbetaren får skylla sig själv som klär sig lösaktigt med ett rejält "Gällivarehäng" och stå nere i mörkret, tillägger Birger Beebopp.
Från gruvbolaget LKAB, som äger gruvan i Kiruna, vill man inte uttala sig om övergreppet men man låter hälsa att samtliga anställda informerats om riskerna med "Gällivarehäng". 
-Ja, det är ju som en jävla gratisbiljett att "kliva på"
när en gubbe står framåtlutad och hela den stora bleka ändan lyser nere i mörkret, berättar en gruvarbetare, so helst vill vara anonym.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Helt plötsligt fick titeln "Bultare i gruvan" en helt annan lyster och betydelse. När får vi vårt första fall i Garpenberg Norra?


/Tomas

2013-01-11 @ 17:31:12
Postat av: Svante

Ni som jobbar i en gruva som innehåller guld och silver får väl vara extra vaksamma, det kan ju komma golddiggers och förföra er.

2013-01-11 @ 19:30:01
URL: http://hojbygget.blogspot.com
Postat av: Ludde

Ingen fara! Vi är bara nere på drygt 1260 meter. Gruvtrollen finns först på 1315 meter och djupare.

2013-01-11 @ 23:34:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0