Mopedutflykt

Idag har vi genomfört våran årliga mopedutflykt. Det var endast fem mopeder som deltog medans följebilarna var två. Örjans moppe höll nästan ner till "skitån", och är där med innehavare av det nya rekordet (nästan 400 meter). Den trasiga påhängaren, med pilot, lastades raskt på Hanomagen som agerade följebil.
 
Färden fortatte i hyggligt tempo vidare måt Grådö och Elving Långdal. Där visades vi runt på ett helt gäng fräna prylar. Det häftigaste i mina ögon är ångloket som står uppställt mot vägen.
 
Nästa stopp blev badet vid Pålsbenning. Det var på denna plats jag provade min stelhäck första gången. Efter lite sökande hittade vi på den gamla crossbanan som användes innan motorstadion i Västerby byggdes.
 
I höjd med Garpenberg fick Nikodemus slut på luft i bakringen, så han blev den andra som fick ge upp. Vid det här laget hade Örjan redan försett sig med ett nytt fordorn och åkte nästan hela rundan med sin vackra traktor.
 
Uppe vid Dormsjö hade vi ett uppskattat matstopp vid Kalles stuga. Nygräddade vofflor är fint skit det. 
 
Sista stoppet var biografen i Kloster. Där fick vi se en gammal film med samma tema som våran utflykt. En resa som uteslutande skall göras på småvägar. På grund av den kalla lokalen, var vi alla ganska nöjda att det bara var en kortfilm.
 
Efter föreställningen begav vi oss hem mot isgaraget igen. Alla moppar, traktorer och bilar höll ihop, så det blev en ganska lättsam resa för oss i följebilen. Tack för en trevlig dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0